Mlad Mesec u Ovnu počinje 1. aprila i kao takav predstavlja početak, ponovno rađanje. Nosi sa sobom dobru, pozitivnu energiju koju je dobro iskoristiti da se posvetite ličnim ciljevima. Vreme je da preduzmete akciju – probajte nešto novo što ranije niste, hrabro i sa puno samopouzdanja i vere u sebe zakoračite novim, neutabanim stazama. Budite asertivni, preuzmite odgovornost za svoj život. Sada je pravi trenutak da započnete posao ili projekat o kome dugo sanjate.

Mlad Mesec je snažan ciklus u okviru kojeg treba i da preispitamo svoj odnos sa samim sobom. Sa ovom snažnom energijom Ovna, imamo priliku da napravimo važne promene u životu. Vreme je da napravimo realne planove i da napravimo sve uslove za ubiranje plodova naših planova za otprilike dve nedelje nakon punog meseca.

Ovan je prvi znak zodijaka, tako da je mlad Mesec u Ovnu posebno zreo za nove početke. Ovan uči kroz iskustvo i akciju, te je ovo dobra prilika za pokušaje. Čak i ako ne uspete, naučićete dosta iz tog iskustva. Dobro je vreme da se izrazi autentičnost- naše pravo lice u svom pravom svetlu, da se oslonimo na sebe i svoje snage, a ne da čekamo druge. Sami smo sebi dovoljni!

Ovaj mlad Mesec je usklađen sa Merkurom i dešava se kada su sve glavne planete direktne, što ukazuje na hrabar način razmišljanja i nekoliko prepreka. Međutim, Mars, vladar Ovna, primenjuje se na konjunkciju sa Saturnom, i dok smo spremni da naporno radimo, uporedo možemo da se borimo sa strahom da možda nećemo biti najbolji. Ali to nikako ne znači da treba da odustanemo, naprotiv. Samo napred!

Ova faza Meseca najviše će uticati na Ovna, Raka, Vagu i Jarca.

Izvor: Sensa