Danas i sutra (28. i 29. marta) osetićemo snažnu energiju konjukcije Venere i Saturna! Ovaj aspekt doneće mnogo toga, između ostalog suočavanje sa realnošću. Ne možemo više da tražimo izgovore za svoje ili tuđe ponašanje, već da se realno suočimo sa stvarnošću. Ovo je takođe aspekt koji nas podstiče da preuzmemo odgovornost za sopstvene neuspehe, a ne da prebacujemo krivicu na druge. To će predstavljati našu zrelost i spremnosti da promenimo ono što nije bilo dobro,a ne samo da ističemo svoje nezadovoljstvo.

Dobra stvar je što ćemo biti spremni da se posvetimo odnosima koji nam znače, da u njih uložimo svoje vreme i ljubav, a uložićemo i napor da poboljšamo finansijske prilike.

Sada možemo da razumemo i naučimo nešto o ljubavi, lekcije o poštovanju, poverenju i osećaju sigurnosti koji su neophodni da bi veza opstala. Jedno iskustvo iz prošlosti može nam otvoriti oči, kao da odjednom jasno vidimo.

Ako ste u vezi ili braku, imate odličnu priliku da poboljšate svoju vezu i izlečite njene slabosti. A sve počinje preuzimanjem odgovornosti za sopstvene neuspehe.

Ako niste upozali srodnu dušu, velika je verovatnoća da se će to biti neko dosta mlađi ili stariji od vas.

Zahvaljujući ovom aspektu, umećete dobro da procenite situaciju i na osnovu toga povučete dobar potez, kao i da se posvetite projektu koji će doneti dugoročnu korist.

S druge strane, postoji strah od emocionalnog zbližavanja i otvorenosti koji mnogi ljudi mogu osetiti, a to je povezano sa strahom od napuštanja i izdaje. Loše iskustvo iz prošlosti može novu vezu, s velikim potencijalom dovesti do kraja.

Astrolog Julijana Oremović