Mnogi znaju samo svoj horoskopski znak ( to je znak u kome je sunce bilo u trenutku vašeg rođenja). Ali, za detaljniju astrološku prognozu, potrebno je izradiri natalnu kartu. Za to je potrebno da znate tačno vreme svog rođenja zato što doba dana u kome ste rođeni ima veliki uticaj- to je vaš podznak. Podznak određuje kako nas drugi ljudi vide i kako mi gledamo na svet., daje nam osobine, To je horoskopski znak koji se pojavio na istočnom horizontu u trenutku vašeg rođenja. Ali, da li ste znali da ako ste rođeni danju ili noću ima drugačiji uticaj i na vaš mesečev znak ( znak u kome je Mesec bio u trenutku vašeg rođenja)?

Zašto je vreme kada ste rođeni bitno za vaš Mesečev znak?

I sunce i mesec su podjednako važni — ne postoje jedno bez drugog. Kada razmišljamo o planetama i njihovom položaju na nebu u trenutku kada smo rođeni, Sunce je danju, dok se Mesec pojavljuje kasno popodne i noću. Astrološko sunce je ključna energija u ličnosti ljudi. Oni koji su rođeni kada je sunce na vrhuncu (podne) ili blizu njega krase ih smelost, otvorenost, hrabrost.

Oni koji su rođeni noću, s druge strane, imaju sunce koje se nalazi u donjoj polovini njihovih natalnih karata, što ih čini introvertnijim, ličnijim, osetljivijim, reflektujućim- kod njih je uticaj Meseca dominantniji. Ako ste rođeni u toku noći, Mesec postaje vaš svetlosni vođa. Znak, kuća i aspekti Meseca u vašoj karti postaju posebno važni u pogledu ostvarivanja svrhe vašeg života, oni određuju vašu pravu prirodu, oslikavaju vaše prave težnje.

Izvor: Sensa