Početak aprila obeležiće mlad Mesec u Ovnu, a ovaj mesec tako će se i završiti- sa mladim Mesecom i pomračenjem Sunca u Biku 30. aprila. To je period u kome će sve što što je dotrajalo, staro i beskorisno da nestane i ustupi mesto nečem novom. Vreme je za nove odluke!

Mlad Mesec u Ovnubudi našu uspavanu energiju, daje nam hrabrost, odlučnost i volju da promenimo ono u čemu se osećamo zaglavljeno i nesrećno. Biće nam podrška da postignemo ono do čega nam je stalo.

Astrolozi savetuju da ono što vas je brinulo i tištilo, činilo nespokojnim ostavite iza sebe, u prošlosti, ali u pojedinim slučajevima biće potrebno otvoriti stare rane kako bi se osvestilo to loše I kako bismo mogli da se “izlečimo”.

Energiju mladog Meseca treba iskoristiti za inicijativu- shvatite da smo mi sami vođe naših života i da ne smemo dozvoliti nikome da nam oduzme to unutrašnje vođstvo.

Kako se Mars približava Saturnu u Vodoliji i Venera, shvatićemo da ne sme biti mesta za strah, ako težimo slobodi. I da nema napretka ako stalno sebi postavljamo granice. To će biti sjajan trenutak da se fokusiramo na cilj, preuzmemo odgovornost i da prestanemo da sami sebe sputavamo. Postavite sebi pitanja: Gde želimo da budemo? Kakav posao želimo da radimo? Kakav odnos želimo da živimo? Šta nam je potrebno da bismo živeli ispunjen i produktivan život?

Iskoristite snagu ovog mladog Meseca i usmerite svoju energiju na ostvarivanje sopstvenih potencijala. To je ono što život zahteva od nas. Videćete da kada birate dobro, dobro vam I dolazi! Ne plašite se da prigrlite promene!

Astrolog: Julijana Oremović