Mars i Saturn kreiraju konjunkciju 5. aprila na 23 stepenu Vodolije. Reč je o energiji koju smo mogli da osetimo proteklih dana, a koja će svoj vrhunac dostići u utorak.

Saturn je planeta odgovornosti, odrastanja, dužnosti i karme. On usporava okolnosti, prizemljuje nas i suočava se sa stvarnošću. Mars, s druge strane, podstiče aktivnost i želi je sada i odmah, dok ga Mars zaustavlja i razgovara s njim polako i pažljivo.

Ne žurite. Imamo vremena, ništa nam neće pobeći.

Kada se ove dve energije spoje, možemo imati utisak da smo rastrzani između odmah i polako, između sada i čekanja.

Ići i završiti ili odustati od svega? Odgovor na to pitanje otkriće vam pokušaj. Ako naiđete na blokadu, zaustavite se na trenutak i pokušajte ponovo nakon nekog vremena.

Neophodno je pronaći balans između praktičnog i stvarnog i onog unutrašnjeg impulsa koji nas tera napred.

Moguće je da ovih dana radimo jedan važan zadatak, bilo da je u pitanju posao ili privatni život. U nama kao da sazreva odluka.

Šta vam je sada važno? Šta želite da postignete? Kako to postići? Potrebna vam je jasnoća, plan, struktura.

Imamo disciplinu, strpljenje i izdržljivost. S druge strane, može doći do sukoba, neočekivanih problema, ali sve nam to nešto pokazuje.

Odnosi sa starijima, muškarcima, prijateljima i autoritetima mogu biti značajni.

Ponekad je ovo i simbol jednog kraja, prekretnice u kojoj shvatamo da ne može biti isto i da treba da pronađemo nove načine delovanja koji uključuju prihvatanje odgovornosti, strpljenje i veru u proces.

Astrolog: Julijana Oremović