Škorpija je jedan od energetski najjačih znakova zodijaka. Duboko u njoj leži moćna sila, ali nju okružuju rane iz prošlosti. Zbog svega što je prošla u životu, i pouka koje je izvukla, ona razume tuđi bol bolje nego mnogi drugi znakovi. Ali uprkos poteškoćama sa kojima se nosi, Škorpija će uvek naći način da zakorači u svetlost i počne iznova, kao što zmija zbaci kožu i ponovo se „rodi“. To ima simbolične veze sa promenama.

Škorpija ima sposobnost da uspe u svemu jer ima snagu volje, strpljenja, istrajnosti i pronicljivosti. Bez obzira na situaciju, Škorpija će uvek naći način da stane na noge. Sadrži nenadmašnu snagu. Kao predstavnik vodenog znaka, zajedno sa Ribama i Rakom, Škorpija je povezana sa senzualnom stranom života. Brižna je, saoseća, ali je i sklona patnji i usamljenosti. Međutim, za razliku od Riba i Raka, jača je i otpornija u ekstremnim situacijama.

Škorpija ide tamo gde drugi jednostavno ne mogu da stignu. Oseća ljude i zna „čak i ono što pokušavaju da sakriju, tako da skrivanje tajne od Škorpije ne funkcioniše. Isto tako, kada joj se neko dopada kao osoba, prihvata je u celosti, sa svim vrlinama ali i manama jer su i one sastavni deo ljudske prirode.

Škorpija će uvek pronaći način da sačuva svoje tajne, ali kada vas jednom odabere, vi nećete imati svoje. Kada su u pitanju veze, odnos sa Škorpijom će zauvek promeniti način na koji razmišljate o sebi i pomoći će vam da dublje sagledate stvari.

Škorpija može biti ljubomorna, pomalo posesivna i željna kontrole, možda pomalo distancirana zbog svega što zna i oseća, ali je isto tako emotivno vezana, teži bliskosti i odana partneru. Kada voli, voli do kraja!

Izvor: Sensa