Šta je potrebno za jednu stabilnu vezu? Na prvom mestu ljubav. Ona je neophodna, ali ne i dovoljna. Potrebno je razumevanje, kompromis, dogovor, osećaj sigurnosti...

Ako muškarac ima ove 4 osobine, s njim nećete biti srećni:

1. Nema poverenja u vas

Čovek koji vam ne veruje uvek će postaviti ograničenja na svaku sitnicu. On neće videti vašu privrženost, koju ćete na sve moguće načine pokušati da mu pokažete. Sve što radite biće podložno uslovima i proveri, a stvari će se vremenom samo pogoršavati. Različiti su razlozi za nepoverenje- možda je u prošlosti bio povređen i ima loše iskustvo, ali šta god da je u pitanju, nedostatak poverenja je nešto što svaku vezu može da dovede do kraja.

2. Ne uzima u obzir vaše mišljenje

Da biste izgradili zdravu vezu, oba parnera treba da budu ravnopravna, da postoji ljubav, poštovanje, kompromis i dogovaranje oko svega. Ako on uvek ignoriše vaše mišljenje i želje, ne pita vas da li vam nešto odgovara ili ne, šta mislite o tome... to znači da vas ne poštuje. On misli za sebe da je glavni, da samo on u kući treba da se pita za sve. Ovo je posebno izraženo u sredinama gde je patrijarhalni sistem još uvek jak. Ako se muškarac s kojim ste u vezi tako ponaša, razmislite da li vam je potreban u životu.

3. Ne uradi ono što je rekao

Niko od nas nije savršen i svi imamo mane. Mnogo puta nam se svima desilo da kažemo da ćemo nešto uraditi, pa onda zaboravimo. Ali ako se muškarcu s kojim ste u vezi stalno dešava da ne ispuni obećanje, to može da znači da mu opšte nije stalo do vas, niste mu bitni. Od banalnih stvari- na primer kaže da će doći po vas pa se ne pojavi, obeća da će kupiti namirnice, a kad dođete kući zateknete prazan frižider, do toga da ne ode po dete u vrtić iako je rekao da će to uraditi… Ako mu ovakve ispade stalno praštate i nalazite opravdanja, vi samo situaciju činite još gorom. Na sebe svaljujete sve obaveze, živite s nekim ko nema ni trunku odgovornosti I ponaša se kao dete. Da li vam zaista treba takav muškarac na koga nikada ne možete da se oslonite?

4. Nije iskren

Čovek koji jedno priča a drugo radi ne može biti neko s kim može da se ostvari kvalitetna veza. Mnogi su na lažima izgradili čitav život I posao, ali to nije nešto što treba prihvatiti s odobravanjem. Iskrenost je osnova za izgradnju poverenja. S osobom koja laže nikada ne znate na čemu ste. Ako kaže da vas voli vi mu ne možete verovati. Kada kaže da je bio na nekom mestu i s nekim ljudima vi ne možete biti sigurni da je to zaista tako… S osobom koja ima potrebu da vas stalno laže zaista nema nikakvog razloga da budete. Jer u takvoj vezi nećete biti srećni, nikada.

Izvor: Sensa