Zašto patimo u životu? Najčešće patimozato što nam nešto nedostaje, bilo to realno ili je to samo naš utisak, ali generalno patimo jer mislimo da imamo nedovoljno ljubavi, pažnje, nedovoljno samopouzdanja, nedovoljno novca, mislimo da nismo dovoljno lepi…

Ali šta ako, umesto da se fokusirate na nedostatak, počnete da razmišljate o obilju? Treba da znate da nam Univerzum daje nam ono o čemu najviše razmišljamo tokom dana. Znači, ako se fokusiramo isključivo na negativno, negativno ćemo i dobijati, tj. privlačiti. Tako funkcioniše zakon privlačenja.

Zato umesto da mislite o onome što nemate, kažite sebi dve magične reči:

1. "Dovoljno"

- Imam dovoljno ljubavi!

- Imam dovoljno novca!

- Imam dovoljno zdravlja!

- Imam dovoljno sreće!

- Imam dovoljno radosti!

- Imam dovoljno prijatelja!

- Imam dovoljno sposobnosti da budem najbolja!

- Imam dovoljno znanja, volje i želje da ostvarim svoje ciljeve!

- Imam dovoljno kreativne energije!

Osetite da zaista imate svega u izobilju. Čim pomislite kako nešto nemate i zbog toga tugujete, setite se ovih reči. Stavite ih na vidno mesto, izgovarajte svakog dana! Verujte da imate više nego dovoljno svega!

2. “Zaslužujem”

Ovo je druga magična reč koju odmah treba da počnete da koristite. Jer, osim što mislimo da nemamo dovoljno onoga što želimo, najčešče mislimo da nečega nismo dostojni. A život bi bio mnogo lepši i uspešniji ako bismo samo počeli da razvijamo samopouzdanje i rekli: „Da, dostojna sam, zaslužujem sve o čemu sanjam .”

- Zaslužujem ljubav!

- Zaslužujem novac!

- Zaslužujem zadovoljstvo, nežnost i naklonost!

- Zaslužujem da imam auto!

- Ja sam dostojna osobe koja me voli!

- Zaslužujem sve najbolje u životu!

Ponavljajte ove afirmacije svakoga dana, verujući u njih svim srcem. Tada će početi čuda! Aktiviraćete zakon privlačnja i u vaš život počeće da dolaze samo dobre stvari!

Izvor: Sensa