S dolaskom proleća sve se budi, kreće iznova, rađa se i raste, buja i cveta... Tako i mi i naše biće doživljavmao novi procvat. Da bi do toga došlo, moramo se osloboditi nagomilane stare negativne energije koja nas sputava i guši, otpustiti ono loše, svoje neuspehe, promašaje i prigrliti sve ono novo i lepo što dolazi. Moramo da otvorimo svoje biće za nove i lepe mogućnosti, za sreću i ljubav.

Predlažemo 2 prolećna rituala koja će vam pomoći da prigrlite nove mogućnosti:

1. Opustite se uz pomoć vode

Kao što znate, voda ima umirujuće dejstvo, opušta telo i um, pomaže nam da razbistrimo misli, pronađemo fokus, odredimo svoje prioritete... Voda ima moć da odagna brige, da učini da se osećamo rasterećno, kao da je sa sobom odnela i naše probleme. Ovo je veoma važno za naše mentalno blagostanje i mir, naročito u današnje vreme kada smo izloženi konstantnom stresu. Nastojte da što više vremena provodite pored vode- bilo da je to reka, jezero, izvor, more...Čak i fontana u gradskom parku ima lekovit učinak na organizam. Voda je izvor života! Neka boravak pored vode bude vaš svakodnevni ritual. Možete samo slušati njen umirujući zvuk, možete meditirati, duboko disati...

2. Dajte sebi obećanja

Morate da znate i da shvatite da ste vi sebi najvažnija osoba u životu. Stoga tretirajte sebe kao dragocenost verujte da možete, da vredite i da ste sposobni da uradite sve što želite. Počnite tako što ćete dati obećanja sebi. Zapišite ih na parčetu papira i stavite na mesto gde možete da ga vidite svakodnevno. Evo primera:

- Obećavam da ću voleti i prihvatiti sebe takvu kakva jesam.

- Obećavam da ću biti ljubazna prema sebi i oprostiti sebi za sve stvarne ili izmišljene greške koje sam napravila.

- Obećavam da ću jesti zdravo i da ću brinuti o svom telu.

- Obećavam da ću svoj život ispuniti ljubavlju i radošću.

Izvor: Sensa