Kada uplovite u vezu ili brak, često se može javiti pitanje "Da li me on iskrneo voli?" ili "Kako da znam da li je ovo prava ljubav?" Želite bar na sekundu da zavirite u njegove misli i srce i saznate pravi odnos prema vama. Psihologija na ovo pitanje daje izuzetno jednostavan odgovor - osećate se bolje u njegovom prisustvu. Ako je on osoba koja je brižna prema vama, štiti vas, razume, interesuje se za vaše planove i uključuje vas u njegov život, to je već znak da se ljubav razvija.

Kako da znati da li je muškarcu stalo do vas i da je sa njegove strane to iskrena ljubav - obratite pažnju na sledeće znakove:

1. On stalno želi da bude u blizini - Strastveno zaljubljen muškarac želi da bude sa vama. Trudi se da radne dane i praznike provedete zajedno, spreman je da se nađe sa vama posle posla, želi da budete malo duže zajedno. Ako je muškarac zaljubljen, želi da provodite zajendičko vreme što češće.

2. Pušta te u svoj život - Već ste upoznali njegove najbolje prijatelje i porodicu. Ne stidi se da sa vama podeli svoja iskustva i, što je najvažnije, da priča o svojim planovima. Štaviše, zaljubljeni muškarac će brzo početi da planira vašu zajedničku budućnost: putovanja, vikende i druge ozbiljnije stvari.

3. Pokušava da vam pomogne i bude uvek uz vas - Daje vam na znanje da uvek moete da se oslonite na njega, daje vam savete, podršku, podstiče vas da napredujete. Istinsko interesovanje, živahno učešće u životu i želja da vam pomogne da život učinite boljim, odaju prava osećanja s njegove strane.

4. Brižan je i uvek želi da vas zaštiti - Ako osetite njegovu brigu i pažnju, sve bi odmah trebalo da bude jasno. Kada se brine o vama, postaje očigledno da mu je zaista stalo do svega što se dešava, a vi ste mu već postali veoma draga osoba, koju želi da zaštiti, učini da se oseća bolje i pruži joj oslonac u svakom tenutku.

5. Uvek želi da sasluša vaše mišljenje - On ceni vaše mišljenje, važni su mu vaši stavovi i pogledi na svet. Primećujete da se prilagođava vama. On želi da odluke treba da donosite zajedno, jer su vaši životi sada zaista povezani jedan sa drugim.

6. Zanima ga vaš život, interesovanja, želi iznova bolje da vas upozna - Zanima ga sve što se dešava u vašem životu. Čak je zainteresovan za vaš posao, obrazovanje, navike, prijatelje, trenutke radosti, probleme. Spreman je da sasluša priče o vašim kolegama, pamti njihova imena. Pažnja prema detaljima je siguran znak da ste zaljubljeni i da želi da zna više o osobi koju voli.

7. Želi da bude bliži fizički - Često vas dodiruje. Uzima za ruku. Stavlja ruku na rame. Uživa da vas grli. Svi ovi gestovi govore o njegovoj želji da bude što bliže voljenoj osobi i oseti njeno prisustvo na fizičkom nivou.

Izvor: Sensa