Neretko se dešava da nam se osoba mnogo sviđa, zaljubljeni smo i očarani, sve kod njega volimo i vidimo samo vrline, smatramo ga savršenim i idealnim. Za sve što radi, a možda nam se ne dopada nalazimo opravdanje ili u najgorem slučaju krivimo sebe.

Isto tako, dešava se da usled tolike ljubavi ne vidimo očigledne znake koji su nam sve vreme pred očima, a upozoravaju nas da nam druga osoba možda ne uzvraća pažnju istom merom, da nije iskrena, da ne želi isto što i mi, da nas ne voli.. Nikada nije lako suočiti se sa istinom, ali što pre otkrijete pravo stanje stvari,to bolje. Život u iluzijama i lažima ne vodi ničemu dobrom. Ako kod partnera primetite neke od sledećih znakova, znajte da on nije neko ko zaslužuje vašu ljubav, pažnju, vreme i mesto u vašem životu:

1. Ne javlja se prvi, a ako se to nekad desi, onda pošalje poruku.

2. Na trudi se i ne želi da razvija vaš odnos niti da učini korak napred

3. Ne upoznajte vas sa njegovim prijateljima niti sa porodicom, ponaša se kao da ne želi da iko sazna za vas

4. Često nestante, živi kako želi, a vas se seti samo kada mu nešto treba- seks, pažnja, pomoć, novac...

5. Kaže da vas voli, ali nije spreman za vezu, misli da nije dovoljno dobar za vas…

6. Stalno se opravdava zašto ne može učiniti nešto za vas i vašu vezu.

7. Pokušava da sam izrežira situaciju kako bi vas naterao da ga napustite, oslobađajući ga odgovornosti i mučenja da vam bilo šta objašnjava

8. Kada ga napustite, javiće se posle nekog vremena. Ali nemojte da laskate sebi. Javlja se samo da proveri da li ste još uvek zainteresovani, tj.da li još uvek ima moć kontrole nad vama. Ovo radi samo da nahrani svoj ego.

9. Ne raskida vezu sa svojom devojkom/ženom, ali vas moli da sačekate da reši situaciju.

10. Ne razgovarate- tj, pričate ali tako što sve vreme samo on govori o sebi, a vas ne sluša. Ili samo vas sluša, a ne govori ništa o sebi.

Izvor: Sensa