Susret Jupitera i Neptuna na 23 stepenu′ Riba ostaviće trag na nas i naše živote. Izuzetno je retka, posebna po svojoj energiji humanosti, kosmičke milosti, mašte i kreativnosti. Iako će to biti tačno 12. aprila, osećamo to i ovih dana.

Nešto duboko u nama se menja. Možda ne znamo šta i kuda će nas to odvesti, ali ako svesno posmatramo svoj život i želimo dobro sebi i drugima, otvoriće se neka vrata, pojaviće se novi put, vizija srećnije i bolje budućnosti.

Pokazuje nam se red i smisao, istina u onome što je do sada bilo haotično i nejasno.

Ako tražimo istinu, dobićemo je.

Ako živimo u poricanju, to dolazi.

Mi biramo.

Biramo da li ćemo nastaviti da živimo u nekoj vrsti slepila i bežati od istine ili ćemo izabrati put prepoznavanja i dublje svesti o sebi i svom životu.

Nalazimo smisao u besmislici - U haosu vidimo savršeni red. Ovo je simbol okeana, morskih dubina, intuicije, bezuslovne ljubavi, meditacije, unutrašnjeg mira, snova, lečenja, humanosti, nesvesnog i božanske iskre u svakom od nas.

Čovečanstvo - Budimo ljudi. Naučimo da oprostimo onima koji su nas povredili, razumemo šta smo naučili iz toga, zahvalimo se na iskustvu, idemo dalje i tražimo bolje za sebe.

Kreativnost - Inspiracija i mašta nam pomažu da se izrazimo kroz kreativni rad. Film, ples, muzika, fotografija, bilo koja vrsta umetnosti i kreativnog izražavanja dobro nam pomažu.

- Vizija - Vidite li sebe u budućnosti? Da li imate jasnu nameru šta želite da postignete? Zamislite to kao da se već ostvarilo, kao da to već sada živite. Sanjajte otvorenih očiju i verujte u čuda.

Duhovnost - Vera i molitva imaju moć. Postoji nevidljivi svet koji je tu za nas i mi za njega. Mi smo jedno. Odatle smo došli, tu se vraćamo. Potražite pomoć i podršku svom univerzumu.

A na zemlji...

Ljubav

Ti voliš. Otvori svoje srce. Izlečite povrede iz prošlosti. Pošaljite ljubav osobi koja vas je povredila. Nastavite sa uverenjem da je ljubav moguća za vas.

Mi biramo.

Negativne namere, laži i zloupotrebe drugih vraćaju se kao bumerang. Sve loše što radimo samo se vraća. A univerzum je izuzetno kreativan kada nas upozorava.

Negativni efekti ovog aspekta mogu doneti laž, iluziju, obmanu, neiskrenost, preterivanje, sklonost bežanju od stvarnosti, sklonost alkoholu i opijatima.

Promene kroz koje ćemo proći biće suptilne, možda ne baš vidljive u spoljnom svetu. Ali u svakom od nas će se pokrenuti jedan točak, doći će do pomaka koji će uticati na našu budućnost, pa čak i na našu kolektivnu svest.

Poslednji put ovaj aspekt je bio prisutan u decembru 2009. godine, ali u znaku Vodolije. Možda će vam ovo donekle pomoći da otkrijete koliko bi vam ova energija mogla biti važna danas.

Astrolog: Julijana Oremović