Venera napušta znak Vodolije 5. aprila i ulazi u znak Riba gde će ostati sve do 2. maja. Dolazi nam vreme romantike, ekstaze, jer Venera budi maštu, podstiče nas da sanjamo, zamišljamo. Pod njenim uticajem tražićemo izgovore zašto ostajemo tu gde jesmo iako možda nismo zadovoljni. Mnogima će se činiti da je bolje da budu tu gde jesu nego da budu sami.

Venera u Ribama donosi kraj starih i početak novih odnosa jer se ovim tranzitom završava jedan ciklus. Ostavljamo prošlost iza sebe!

Ali pre nego što pređemo na drugu stranu, vraćamo se nazad. Upoznajemo bivšu ljubav, razmišljamo o tome šta ostavljamo iza sebe, šta se dogodilo, zbog čega se dogodilo… Ova analaiza nam je prilika da zalečimo svoje rane iz prošlosti.

Kada dođe do novih početaka, oni će prvo biti obavijeni velom tajne, jer još uvek nećemo biti spremni da ih definišemo, da izađemo u javnost. Osećaćemo nalet uzbuđenja, entuzijazma, bićemo prelavljeni osećanjima. Imaćemo osećaj da smo pronašli ljubav. Međutim, to nije ljubav, već zaljubljenost, a tek kada se osećanja slegnu i onaj zanos s početka, videćemo gde smo sa ovom pričom i ko nam stoji preko puta.

Tokom ovog tranzita može nas privući zauzeta ili emocionalno nedostupna osoba, neko je ranije bio povređen, ko nosi teret nerazjašnjenih veza iz nedavne prošlosti, pa se osećamo pozvanim da ih spasemo, što ima svoju cenu.

Ali sa ovom Venerom u Ribama može nam se desiti divno ljubavno iskustvo koje će nas izlečiti, ulapšati naš život.

Na nama je da izaberemo- da li biramo ono što nas ispunjava i vraća veru u ljubav ili ono što nas iscrpljuje i prazni?

Pozitivne karakteristike ovog uticaja su bezuslovna ljubav, empatija, nežnost, romantični susreti, briga, intuicija, nesebično davanje.

Negativni uticaji dovode do poricanja, preteranog žrtvovanja, krivice, zablude i iluzije.

Kada se ova Venera sretne sa Neptunom (28. aprila) i Jupiterom 30. aprila, u periodu oko ovih datuma možemo očekivati neke važne susrete i promene koji se tiču međuljudskih odnosa.

Tekst: Julijana Oremović