April će biti poseban mesec jer će se u njemu desiti veoma retka astrološka pojava. Reč je o konjunkciji Jupitera i Neptuna. Jupiter je planeta koja širi naše vidike i podstiče nas da istražimo svoje potencijale. Ako ovu energiju uparimo sa sanjivim Neptunom, rezultat će biti izobilje svega! To je ono što možete očekivati 12. aprila, tokom konjunkcije Jupiter-Neptun, kada se ove planete sinhronizuju na potpuno istom stepenu Riba i funkcionišu najbolje što mogu.

Kružeći u spoljašnjim krajevima Sunčevog sistema, ove dve planete susreću se veoma veoma retko, svake 13. godine, a da bi se ponovo srele u Ribama trebaće im 156 godina. Stoga će ove, 2022. godine biti poslednji put u našim životima da se ove dve planete sretnu u ovom znaku i da zajedno vladaju. A ovo je posebno značajno, s obzirom na spajanje tradicionalnog vladara Riba (Jupitera) i modernog vladara (Neptuna) takođe u znaku Riba. Šta ova sinergija donosi?

Granica između snova i stvarnosti mogla bi da bude nejasnija nego inače. Kada izbledi ta granica, moći čemo da privučemo više nežnosti i više lepote u naše svetove. Na kolektivnom nivou, to bi takođe moglo rezultirati naletom kreativnog izražavanja u umetničkim oblicima kao što su muzika, filmovi i književnost.

Da biste prihvatili tu energiju,astrolozi vam savetuju da se zapitate "Šta želim da stvorim na ovom svetu?" Ideja je da se sve što se pojavi na površini prihvati svim srcem. Ovu vezu treba videti kao priliku da obnovimo osećaj nade i našu orijentaciju na kreativnost i inspiraciju.

U isto vreme, bitno je da čvrsto stojite na zemlji dok se oslanjate na svoje težnje. Pod uticajem Neptuna pomislićemo da je sve moguće, ali bićemo svesni i eventualnih prepreka. To ne znači da ne treba da prestanete da verujete u svoje snove, naprotiv, pronađite duhovnu energiju kako biste ih ostvarili.

Kako biste što bolje iskoristiili energiju konjunkcije Jupitera i Neptuna, privukli samo pozitivne stvari i oslobodili se negativnih emocija izgovarajte ove afirmacije 12. aprila

Sensa / Canva afirmacije za konjunkciju Jupitera i Neptuna

Izvor: Sensa