Stvari će početi da kasne, sve se može usporiti, komunikacija će biti loša - retrogradni Merkur je pred nama. Od danas, 10. maja do 3. juna, Merkur se kreće unazad u znaku Blizanaca. čuvajte se problema sa tehnologijom, putovanjima i komunikacijom. Posebno obratite pažnju na izbor reči, jer Blizanci vladaju komunikacijom - dobro razmislite pre nego što nešto kažete. Uzdignute glave i sa mirom prođite kroz ovaj period, jer će i on prooći.

Iako počinje u Blizancima, retrogradni Merkur će se prebaciti u znak Bika 22. maja i ostati tamo do svog završetka. Ovaj zemljani znak je poznat po svojoj tvrdoglavosti, tako da se možete osećati frustrirano u odnosu sa autoritetima i imati snažnu želju da se vaš glas adekvatno čuje. Moguće su neosnovane nesuglasice i drama. Iako će uticaj retrogradnosti verovatno osetiti svi, najviše će uticati na sledeća 4 horoskopska znaka kako navode astrolozi:

Blizanci

Čeka vas emotivna kriza, Blizanci. Ali ti to već osećate, zar ne? Introspekcija može biti pozitivna, sve dok ne dozvolite da vaše misli postanu iscrpljujuće. Izađite napolje i u prirodi pronađite uzemljenje. Perspektiva je ključna ovde, pokušajte da je osvetliti, da se odmaknete od virtuelnog i postanete svesni sada i ovde. Ne morate uvek da budete povezani sa drugima. Sada je važno da se povežete sa sobom. Sada je vreme da slušate, obratite pažnju na znakove, pratite signale. Možda ćete biti iznenađeni koliko vaši odnosi mogu da procvetaju kada drugima date prostor da započnu razgovor i saslušate njihovo mišljenje, pokušate da ih razumete.

Bik

Ovaj podmukli tranzit se useljava u vašu prvu kuću ličnosti i drugu kuću finansija. Došlo je vreme da se pozabavite onim što ste izbegavali. Bik je znak samopoštovanja - da li vas neko u vašem životu obezvređuje? Razmislite o svojim potrebama i osećanjima. Posvetite s epromeni, onda možete reći kako ste pokušali. Ovo je period kada ćete možda morati da uradite finansijsku reviziju. Da li ste svesni svojih navika potrošnje, dragi Bikovi? Ne mora biti teško ako ste iskreni prema sebi. Pogledajte gde možete napraviti neke rezove (ili barem budite svesni) i bićete sasvim u redu!

Devica

Postoji rizik od greški tokom javnog nastupa, blamova, grešaka. To je zato što će ovaj tranzit uticati na vašu desetu kuću javnog imidža. Sve oči su uprte u vas, zato držite glavu visoko i samo dajte sve od sebe. Sve u svemu, pripremite se za pogrešnu komunikaciju - moguće je da će biti puno čekanja, praznih priča, nedoslednosti. Ipak, koliko god se situacija učini izazovnom, shvatićete da za vas ništa nije tako teško. Pronađite zabavu u otpuštanju i shvatite da su greške deo života. Budite nežni prema sebi!

Ribe

Retrogradni Merkur utiče na vašu četvrtu kuću doma i porodice. Iako možete očekivati promene u životnim situacijama, budite oprezni sa bilo kakvim nepromišljenim odlukama. Žao mi je ako vam je život sada zaista težak, Ribe. Smatrajte to znakom iz Univerzuma da zaista treba da se pozabavite situacijom u vašem domu (dovoljno dugo ste to odlagali!). Bilo da živite sa porodicom ili cimerima, budite iskreni prema tome kako se osećate.Takođe možete očekivati kvarove uređaja u kući. Imajte strpljenja i perspektive! Ribe su poznate po tome što su super osetljive, ali samo zapamtite: ne morate stalno da osećate težinu. Fokusirajte se na one koji su vam najbliži i dajte sebi prostora da dišete.

Izvor: Sensa