Pun Mesec u znaku Jarca predstavlja moćan lunarni ciklus, snažnu energiju i neverovatan intezitet emocija. Poznato je da pun Mesec često može da izazove konflikte, dramu, nagle promene, ali može i poslužiti kao energija koja će vas podstaći da se oslobodite negativnosti.

Svaki pun Mesec naglašava kraj jednog ciklusa, pa tako i ovaj može ukazati ne prestanak sa lošim navikama, odbacivanje svega onoga što nas opterećuje i smeta vam. Umesto toga, u život može da uđe nešto dobro i sjajno.

Istovremeno bićemo pod uticajem retrogradnog Neptuna koji razbija sve iluzije, dok nas retrogradni Saturn uči da budmeo disciplinovani i posvećeni svojim ambicijama.

Ovaj pun Mesec naziva se i Jelenji Mesec, u skladu sa promenama u prirodi - u ovom periodu jelenima počinju da rastu novi rogovi prekriveni baršunastim krznom. Takođe, nazivali su ga i "olujni Mesec", jer su oluje uobičajene u ovo vreme.

Saznajte na koja 3 horoskopska znaka će najviše uticati pun Mesec u Jarcu:

RAK

Tokom ovog punog Meseca, možda ćete primetiti neke velike promene koje se dešavaju u vašem životu. Energija punog Meseca će uticati na vaše opšte blagostanje, kao i na vaše zdravlje i vaš partnerski odnos. Može postati intenzivan u vašim bliskim odnosima. Ovaj Mesec pruža priliku da ispitate kako možete da unesete malo više stabilnosti u svoje lične odnose. Ali da biste imali vezu kakvu ste oduvek želeli, možda ćete morati da se oslobodite određenih obrazaca koji vas drže zaključanim u toksičnoj dinamici. Ako znate da nešto ne radi, nemojte zanemariti taj osećaj, pogledajte koje se rane otvaraju u vama. S druge strane, ako vam srce govori da je nešto u redu, ne dozvolite da vas strah spreči u odnosima koje zaslužujete.

JARAC

Ne samo da je julski pun Mesec u vašem kućnom znaku, već je i vaš planetarni vladar Saturn u retrogradnoj fazi u slobodoumnoj Vodoliji. To znači da tokom ovog punog Meseca mogu da dominiraju teške teme vezane za vašu percepciju sebe, vašu podsvest i način razmišljanja. "Ko si ti uopšte?" biće vaše glavno pitanje ovih dana. Mesec vas podstiče da počnete da razmišljate izvan svoje zone komfora. Možete dobiti dublji uvid u događaje koji su vam se desili u poslednjih šest meseci. Osećaćete se emocionalno osetljivo, ali možete verovati da će ono što sada treba da se transformiše biti dobro "osvetljeno" i istaknuto ovih dana kroz situacije u vezi.

VODOLIJA

Julski pun Mesec može učiniti da se osećate pomalo usamljeno. Reč je i o tome da ćete možda mnogo vremena posvetiti poslu, a nešto manje društvenom životu. Sada je takođe dobro vreme da se usredsredite na gledanje u svoje senke i poravnavanje vaše podsvesti iza svesne svesti. U teoriji razumete mnoge stvari, ali praksa nije tako laka. Koji korak možete da preduzmete ovih dana koji će vas više uskladiti sa onim što već razumete u svom umu?

VAGA

Vage mogu da osete i "tornado". Iznad svega, vaš način komunikacije će biti napadnut. Ali i vaš dom i porodica, gde morate da se suočite sa realnošću onoga što se dešava u vašem privatnom životu. Ako kod kuće ima sukoba i negodovanja, možda će vas ovaj pun Mesec konačno podstaći da kažete svoju istinu. Zapamtite da su vaši koreni ono što podržava vaš rast, ali je važno da se oslobodite onoga što je negativno i nepovoljno. Sada je odlično vreme za preuređenje stana, čišćenje, paljenje tamjana itd. Stvorite bezbedan i prijatan prostor kod kuće gde ćete rado provoditi duge letnje večeri.

Izvor: Sensa.si/Sensa