Prvi pun Mesec u 2023. godini očekuje nas 6. januara u znaku Raka. Energija horoskopskogznakaRaka često je prikazana kao osetljiva, nežna, emotivna, ali ne smemo zaboraviti i na hrabrost ovog znaka koji je spreman da ustane i zaštiti sve one koje voli.

Zato je pun Mesec u Raku u januaru 2023. godine sjajna prilika da se podsetimo šta nam je zaista važno i do čega nam je zaista stalo. Šta je vaša motivacija? Zašto radite to što radite? Ovaj prvi pun Mesec u novoj godini je odlično vreme da razmislite o načinima da unesete više usklađenosti u svoj život.

Horoskop ističe da je pun Mesec aktivan u sredini između retrogradnog Merkura i retrogradnog Marsa, što može doneti nivo napetosti. Retrogradni Mars i Merkurmogu biti izazovna kombinacija u kojoj se osećamo zaglavljeno, maglovito i zbunjeno. Naši umovi se možda ponavljaju, ili nam je možda teško da idemo napred. Možda čak osećamo da za svaki korak napred koji napravimo moramo da napravimo nekoliko koraka unazad.

Ova maglovita energija može se osećati posebno tokom ovog punog Meseca, ali svest o tome može pomoći. Nemojte vršiti pritisak na sebe da donosite odluke ili se posvetite stvarima i oslobodite se očekivanja da ćete znati sve odgovore. Pokušajte da otpustite, da prestanete sve oko sebe da kontrolišete i prihvatite da će vam neke stvari sada biti nejasne i nepoznate. Ali se ne plašite da postavite pitanje i tragate za rešenjima.

Sva ova retrogradna energija nas ohrabruje da se krećemo polako, da promenimo način na koji smo razmišljali o stvarima i da provodimo vreme otkrivajući skrivene istine koje mogu biti zakopane u nama. Iako dolazi sa maglom i konfuzijom, to je zapravo divno vreme da uđete unutra, da razmislite i da se ponovo povežete sa svim delovima sebe koji su zaboravljeni. Poštujte svaku osetljivost koja se pojavi u ovom trenutku. Dozvolite da ova osetljivost bude vodič za veće saosećanje i samoljublje. Dozvolite vašoj osetljivosti da vas upozori na ono što vaše srce možda pokušava da komunicira sa vama.

Na osnovu energije pod ovim punim Mesecom, moguće je da će se srce podstaći da se otvorite malo šire i da se oslobodite neke od granica. Naša intuicija će verovatno biti pojačana i u vreme ovog punog Meseca u znaku Raka 2023. godine, pa verujte svojim instinktima i obratite dodatnu pažnju na sva intuitivna osećanja od kojih će vam srce trepereti. Iako je to prvi pun Mesec u godini, ovaj pun Mesec je i dalje povezan sa energijama prošle godine. Dakle, nemojte vršiti pritisak na sebe da donesete rezolucije i ciljeve ako se ne osećate usklađeno. Znajte da imate vremena da sve isplanirate, postaviteciljeve i aktivirate se.

Period punog Mesecamožete iskoristiti da razmislite o protekloj godini i izvučete iz nje mudrost sa kojom ćete ući u 2023. godinu!

Izvor: Sensa