Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 STVARI KOJE TREBA DA OSTAVITE IZA SEBE U 2022. GODINI: Kako bi 2023. bila puna sreće, važno je da ovo odbacite!

Autor Teodora Andrić

Saznajte kojih 5 stavri treba zauvek da ostavite u 2022. godini da bi 2023. bila srećnija i sa puno više mogućnosti - evo koje navike treba da ostanu iza nas!

 5 stvari koje treba da ostavite da bi 2023 bila srećna. Izvor: Shutterstock

Pred kraj godine vreme je da raščistimo i sredimo - svoje ormane, fioke, mejlove, poštu, ali najteže i najvažnije jeste da sredite svoje misli. Potrebno je da se oslobodimo nekih navika koje su nas u 2022. godini sputavale i ograničavale da ostvarimo snove i budemo najboljaverzijasebe. Njih sigurno ne želimo da ponesemo u 2023. - godinu u kojoj želimo da zablistamo.

Saznajte kojih navika treba da se oslobodite i ostavite ih zauvek u 2022. godini:

1. Prva navika je pokušaj da sve držite pod kontrolom. Navika stalnog praćenja svega, preispitivanja, jer se čini da nešto može poći naopako, izaziva stalni osećaj anksioznosti. A ovo je direktan put do stresa. Postavite eksperiment u ponašanju: počnite da delegirate neke od odgovornosti na kolegu (ako ste uključeni u isti projekat) ili člana porodice – i vidite da li oni to mogu da podnesu. Možda sumnjate u njih uzalud?

2. Druga navika je da trpite ono što vam se ne sviđa. Kada tolerišemo faktore koji su nama neprijatni, gomilamo iritaciju u sebi. Za stvari koje vam ne prijaju naučite da kažete "ne". Ukoliko vas neko uvredi, otvorteno o tome razgovarajte sa tom osobom. Kada ste uznemireni i ispunjeni morem emocija, izbacite ih na način koji vam najviše prija - vežbajte, šetajte, pevajte, udarajte jastuk, idite na trčanje...

3. Treća navika je stalna briga šta drugi misle o vama. Postoje osobe koje se celog života trude da ispune očekivanja drugih ljudi, plaše se šta bi drugi moglči reći ili misliti o njima, plaše se da budu svoji. Sve dok se plašimo da li će nas neko osuditi, mi se udaljavamo od sebe, i igramo životu uloge koje drugima odgovaraju.

4. Četvrta navika je da se družimo sa ljudima koji narušavaju naše samopoštovanje. Postoje osobe koje ugrožavaju samopouzdanje drugih kako bi maksimalno podigli svoje. Ne dozvolite nikome da vas iskorišćava. Naučite da se oduprete toksičnim osobama. Izaberite da budete okruženi ljudima koji vas vole, poštuju, podstiču na rast i raduju se vašem uspehu.

5. Peta navika je skladištenjenepotrebnihstvari. Sve ono što vam više ne koristi u domu i u životu, odbacite. Očistite prostor stana, desktop, telefonski imenik. Izbacite sve staro i nepotrebno. Možda su prijatne promene već na pragu, ali za njih nema mesta u vašem životu. Uklonite staro i doći će novo. Ovo je zakon po kome energija cirkuliše.

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj