Iskrenost prema sebi je odluka koju morate donositi svakoga dana.

Nemojte misliti da ste zbog jedne greške propali slučaj.

Život je učenje. Ponekad donesemo odluku koja je dobra za nas, a ponekad ne. To je u redu jer učimo.

Nas ne određuju naše greške. Dopustite sebi da zaboravite na negativne misli i volite se.

Lujza Hej ekskluzivno za Sensu: Mojih 5 najvažnijih afirmacija...

Kada to učinite, primetićete mnoge snažne unutrašnje promene. Neke od njih su:

1. Saosećanje

Kada volimo sebe u svakoj situaciji, učimo da budemo najbolja verzija sebe. Postajemo saosećajniji prema sebi, prestajemo da osuđujemo sebe zbog prošlih odluka i dela. Učimo iz svojih grešaka i idemo dalje. Kada se saosećamo sa samim sobom i s drugima, lakše se prilagođavamo životnim promenama i brže se oporavljamo od teških situacija.

2. Hrabrost

Doslednost prema sebi čini nas hrabrima i snažnim. Kada se izazovi i nervoza nagomilaju, mogli biste da osećate pritisak, ali se suočavate s njim dostojanstveno jer ste naučili da se na sebe možete osloniti - da ćete dati sve od sebe, bez obzira hoćete li uspeti ili nećete!

3. Osećajte se prijatno u svojoj koži

Kada izrazimo sebe, postaje nam prijatnije u vlastitoj koži i teret s ramena nestaje. Samokritičnost se smanjuje, a s vremenom postajemo manje zabrinuti zbog budućih događaja. Osećamo se prijatno u sadašnjosti i prestajemo da nosimo teret prošlosti. Obraćamo pažnju na sadašnjost i osećamo se prijatno, bez obzira na to gde se nalazimo.

4. Pozitivnost

Primetićete da se praksom verovanja svom unutrašnjem glasu menjaju vaši odnosi s drugima. Počećete da se sružite sa osobama koje će vas ohrabriti da budete svoji. Prestaćete da provodite vreme s ljudima koji vam troše energiju i priklanjaćete se onima koji podstiču ono najbolje u vama.

Lujza Hej: kako da zamenite negativna uverenja pozitivnim...

5. Udovoljite svojim potrebama

Zauzvrat živimo srećno i ispunjeno. Naše su potrebe zadovoljene jer verujemo u ono što činimo svakog dana i svakog trenutka. Znamo da zaslužujemo da budemo srećni, polažemo nade i veru u važnost sleđenja svojih snova.

Izvor: Sensa klub