Mesečni horoskop za maj 2023. godine - kakvi aspekti planeta nas očekuju:

1. maj: Retrogradni Pluton u Vodoliji

Pluton ulazi u retrogradno stanje jednom godišnje, ali ovaj retrogradan aspekt je izuzetno značajan jer je to prvi retrogradni Pluton koji je napravio u Vodoliji. Pluton je ušao u Vodoliju ranije ove godine, ali će se na kraju vratiti u Jarca 11. juna. Kako Pluton pravi svoj prvi retrogradni put kroz Vodoliju, verovatno ćemo videti Pluton u temama Vodolije pojačan. Na globalnom nivou, mogli bismo da vidimo tehnološke inovacije, kao i na pitanja oko valute, novca i moći. Na ličnom nivou, Plutonova retrogradnost će biti veoma suptilna i nežno će povlačiti probleme koji moraju da izađu iz senke i pređu na svetlost.

1. maj: Retrogradni Merkur u konjukciji sa Suncem

Mogu se otkriti novi uvidi, činjenice i informacije. U ovom trenutku u retrogradnom ciklusu, dobijamo novu jasnoću oko toga šta Merkur, planeta komunikacije, pokušava da nam saopšti.

5. maj: Škorpija, pun Mesec, pomračenje Meseca

Ovo je izuzetan događaj meseca! Pomračenje Meseca u znaku Škorpije sadrži neke moćne energije i može izazvati dublja osećanja i emocije. Otprilike u ovo vreme, možda se osećamo preosetljivo ili se naše emocionalno stanje može osećati pojačanim. Dublje misli mogu nastati iz naše podsvesti, vodeći nas da očistimo, oslobodimo ili radimo sa svime što se pojavilo. Jedna od ključnih reči oko ovog pomračenja je zatvaranje, tako da je moguće da ćete doći do rešenja za nešto što vas muči. Transformativna energija je takođe pojačana u ovo vreme, donoseći promene i omogućavajući nam da lakše pristupimo novim horizontima.

9. maj: Sunce u konjunkciji sa Uranom

Svake godine, Sunce i Uran usklađuju otključavajuće talase inovacija, kreativnosti i slobode. Ovo je naša prilika da razmišljamo van okvira i proširimo svoje vidike. Možemo se otvoriti za nove ideje, iskusiti buđenja ili iznenada poželeti da napravimo promene. Uran ponekad može doneti klimavu energiju u naše živote, ali ovo potresanje nas jednostavno budi u ono što možda više ne funkcioniše. Obratite pažnju na stvari koje su nestabilne ili nesigurne u vašem životu i vidite gde možete da dozvolite više prostora za slobodu, inovacije i promene.

14. maj: Merkur kreće direktno

Merkurove stanice usmeravaju se u Bik nakon što su bile u retrogradnom stanju od 21. aprila. Kako je Merkur počeo retrogradno odmah nakon pomračenja Sunca i mladog Meseca u Ovnu, možda ćemo videti da više tema iz ovog pomračenja izlazi na videlo. Ovaj retrogradni Merkur desio se u Biku, tako da uvidi oko naše samopoštovanja, produktivnosti, napretka ka našim ciljevima i našeg odnosa sa novcem mogu biti istaknuti. Merkuru će trebati neko vreme da se vrati na svoju prethodnu brzinu, pa se krećete polako u narednim nedeljama i obratite pažnju na sve poruke koje se otkriju.

14-21 maj: trigon Jupier Pluton

Jupiterov je u trigonu sa Plutonom je prilika da zakoračite u novu moć. Ovo usklađivanje stvara izvesnu tenziju, zahtevajući od nas da se podignemo kako bismo se suočili sa novim izazovima i proširili ono što smo mislili da možemo da postignemo. Postoji i osećaj da se naš naporan rad isplati ili da vidimo rezultate naših napora. Jupiter je u kvadratu sa Plutonom takođe može doneti težinu i može, u početku, ostaviti da se osećamo zaglavljeni ili nemoćni. Ako ovo rezonuje, iskoristite ovu energiju kao inspiraciju da vidite gde možete da povratite svoju moć i koje korake možete preduzeti da izgradite samopouzdanje.