Kada se u životu pojave problemi i prepreke, prva stvar koju radimo, većina nas, jeste upadanje u vrtlog misli. One su u takvim trenucima najčešće negativne i opsesivne, opterećuju nas, stvaraju anksioznost i stres. Takve misli nam ništa ne mogu pomoći,, već nas samo blokiraju i drže u mestu.

Pisac Ekart Tol, autor bestselera "Moć sadašnjeg trenutka" isitče da je ovo greška koju mnogi od nas prave - ne donosi ništa dobro, a uzima mnogo.

"Razmišljajući, ne rešavate probleme - misleći, vi ih stvarate. Rešenje uvek dolazi kada izađete iz razmišljanja i uđete u stanje tišine i apsolutne prisutnosti, makar samo na trenutak. Onda malo kasnije, kada vam se misao vrati, odjednom se javlja kreativni uvid koji ranije nije postojao. Ostavite preterano razmišljanje, pa ćete videti kako se sve okolo menja." - objasnio je Ekart Tol.

Sledeći put kada vas "napadnu" negativne misli, odlučite da se osamite, izolujete u tišini, zatvorite oči i vizualizujte kako sve opterećujuće misli odlaze od vas. Osvestite da ste u saašnjem trenutku, da više nije važno šta je bilo, ali ne postoji strah ni šta će biti. Vi ste SADA i OVDE, mirni, slobodni, rasterećeni! Nakon takvog iskustva, kao što kaže Ekart Tol, doći će kreativni uvidi koji mogu pomoći da rešite svaki problem, da prevaziđete prepreke i promenite život nabolje.

"Ako želiš da shvatiš šta je zaista tvoje, pusti sve, i tvoje će ostati sa tobom. Kada odbacite očekivanje da će vas osoba, situacija, mesto ili stvar zadovoljiti, lakše vam je da budete prisutni u sadašnjem trenutku, jer više ne čekate sledeći trenutak." - rekao je Ekart Tol.

Izvor: Sensa