Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODMAH ODUSTANITE OD OVE 4 STVARI U ŽIVOTU - MNOGI IH ŽELE I TU GREŠE: Neverovatan savet kineskog mudraca, zapamtite ga!

Autor Teodora Andrić

Lao Ce, kineski filozof, govorio je od koje 4 želje treba da odustanemo u životu - bez njih se živi srećnije i bez briga!

 Kako da živite srećno bez briga savet daje Lao Ce. Izvor: Shutterstock

Čovek je satkan od želja, one su njegovo gorivo za život. Svakog dana dobijemo neku novu želju, ili godinama čekamo da se jedna ispuni. Želje kreiraju našu stvarnost i život, ali ne zaboravite na staru izreku - "Pazi šta želiš, možda ti se i ispuni!"

Učenje drevnog kineskog filozofa Lao Cea svodi se na to da na to da mnoge želje koje sanjamo i za kojim jurimo, nikada ne mogu učiniti da postanemo srećna osoba. Evo nekoliko njegovih praktičnih saveta od čega čovek u životu treba da odustane da bi pronašao dugoočekivani mir, spokoj i zadovoljstvo:

Pročitajte još

1. Želja za osvetom - Ako vam je neko naudio, nemojte se svetiti. Svako dobija po svojim zaslugama u nekom trenutku. Vi niste taj koji kažnjava, ali život pokazuje da se sve vraća kao bumerang.

2. Velika želja za posedovanjem stvari - Oslobodite se želje da imate. Suvišne stvari oduzimaju energiju. Uvereni smo da dobro žive samo oni koji imaju mnogo: ljubav, mogućnosti, novac. Lao Ce je govorio da je bogat čovek onaj koji je zadovoljan i zahvalan, on uživa u životu. A ostali, u želji da poseduju što više koristi, vrte se u jendom istom točku dok se potpuno ne istroše i opustoše. "Ako nagomilate mnogo, onda će mnogo toga nestati."

Saznajte i...

3. Želja da se uradi sve - Mnogi ljudi se trude da u životu urade sve na vreme, baš sve što se od njih očekuje. Da završe školu, fakultete, zaposle se, venčaju se, dobiju decu... Sva očekivanja okruženja koja se čovek trudi da ispoštuje zapravo donose teret i mogu se kositi sa njegovim željama. Lao Ce kaže:"Priroda nikada ne žuri, već uvek na vreme." Oslobodite se ove nametljive misli. I dalje ćete imati vremena za ono za šta vas je sudbina programirala.

4. Želja za uklapanjem - Ako svoj uspeh merite merom tuđih pohvala i krivica, vaša strepnja će biti beskrajna. Nikada se nećete osloboditi osećaja nezadovoljstva... Ne menjajte se i ne radite stvari da bi vam se drugi divili. Ali morate shvatiti: vi ste već savršenstvo koje je priroda stvorila - uvek budite svoji!

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj