Zbog ubrzanog stila života i previše svakodnevnih obaveza možda nećete moći da primetite znake negativne energije u vašoj kući. Ali, ako imate za kućnog ljubimca mačku, znajte da ona prepoznaje prisustvo loše energije i daje znake.

Mačka je jedno od najmisterioznijih stvorenja na našoj planeti. Drevni narodi su slavili i poštovali mačke, u srednjem veku su ih se plašili, a danas ih vole i cene njihovu posebnost.

Svi znaju za svete mačke Egipta i mačke Tajlanda, koje su čuvale hramove od pljačke, mnogo bolje od pasa čuvara. Glasine govore da ako je osoba sa nečistim mislima ušla u hram, monasi nisu uvek uspevali da ih spasu od krznenih osvetnika.

U zamenu za ljubav, sklonište i hranu, mačke zauzvrat vole svoje ljude i štite ih oh negativne energije, bolesti i usamljenost. Mačke imaju svoje navike, ponekad neobične rituale ili postupke, koje vredi posmatrati. Ne samo da će vas zabaviti nego ćete shvatiti da koje god mesto da izabere, šta god da radi, to čini sa određenom, ponekad samo njoj poznatoj svrhom.

Znaci da je mačka otkrila prisustvo negativne energije ili loših osoba u vašem domu:

- Kada mačka prepozna i oseti prisustvo loše energije, njoj je potrebno vreme da odredi prisustvo pretnje. Ona može namerno zaobići određeno mesto u kući ili, naprotiv, obratiti previše pažnje na njega.

- Mačka može i neočekivano da se naljuti na svog voljenog vlasnika, ako je sam uneo negativnu energiju u svoju kuću. Obavezno se istuširajte i skinite odeću u kojoj ste došli, a takođe proverite da li ste sa sobom poneli pozajmljenu stvar ili poklon od osobe koja bi vam možda želela zlo.

- Ako je mačka odustala od uobičajene hrane ili igara, razmislite o tome da li imate u kući gosta koji joj se ne sviđa ili neke nove predmete, jer je moguće da ste ih dobili od osoba koje vam ne žele dobro.

- Ponekad mačka samo izađe iz kuće. U nekim slučajevima ona tako iznese negativnu energiju sa sobom, ili jednostavno ne može da se nosi sa onim što se nastanilo u kući. Ako se dogodi da je mačka sama napustila kuću, treba da uradite temeljno energetskočišćenje kuće. Zapravo, mačka bira novu kuću prema jednom poznatom principu. Vredi obratiti pažnju na to kada i kako je mačka ušla u porodicu. Možda je neko od članova domaćinstva bio u opasnosti. Dešava se da mačka dođe i ako je vaš dom zatvoren za spoljni svet. Njegovi ukućani komuniciraju s ljudima, ali ne otvaraju srce i dušu prema drugima, i baš tada se u kući pojavljuje dobrodušna, društvena mačka, koja stalno zahteva pažnju.

- Vrlo često žene koje su doživele teške ljubavne raskide radije imaju mačku za ljubimca. To je zbog činjenice da mačke definitivno osjećaju ženskuenergiju, one svojom ljubavlju obogaćuju one kojima je to potrebno, ali mogu da ugrizu ako vlasnica razmišlja o bolnoj prošlosti.

Izvor: Sensa