Karma je plod naših dela - kada činite dobre stvari i širite pozitivnu energiju, ona vam se vraća. Isto važi i za negativne vibracije - vi birate! Sve potiče od misli, pa tako i pozitivne i negativne vibracije. Da bismo se suprotstavili ovoj negativnoj energiji, možemo stvoriti pozitivnukarmu tako da se dobre stvari i ljudi počnu pojavljivati u našim životima.

Postoje načini da stvorite dobru karmu u svom životu - donosimo vam 5 sjajnih saveta:

  1. Uvek govorite istinu - Laž, bez obzira što je ponekad smatrate najboljim izborom, uvek zrači negativnom energijom. Kada govorite istinu, privlačite dobre ljude, pozitivnu enrgiju i poverenje. Takođe, osećate se bolje kada znate da zaista živite bez potrebe da prikrivate laži. Laganje je iscrpljujuće i može doneti samo opterećenje.
  2. Živite sa svrhom - Šta god da radite u životu, radite to temeljno i sa jasnim namerama. Nemojte se plašiti da sledite svoje ciljeve i pomognete drugima da ostvare svoje. Kada pronađete svoju svrhu, pravu životnu misiju, živite u skladu sa njom. To ej put dobre karme.
  3. Pomognite drugima i budite saosećajni - Pomažući ljudima, stičete dobru karmu - dobro se dobrim vraća. Kada pomažete drugim ljudima u nevoljama, ili da ostavrite snove, zapravo pomažete i sami sebi. To ne znači da za pomoć očekujete nešto zauzvrat, već da stvarate dobru i povoljnu energiju. Kada činimo nešto dobro za druge, ispunjeni smo svrhom, tada nikako nismo prazni, već se osećamo ispunjeno. Svakog dana moramo da vodimo teške bitke, ali ne zaboravite da pokažete ljubaznost i saosećanje.
  4. Ne gubite iz vida širu sliku života - Čak i kada se u životu pojave problemi, nevolje i teškoće, ne zaboravite da je to prolazno i nastavite da živite svoju misiju. Po rođenju smo izvor čiste ljubavi i energije - nastavite to da budete kroz život. Nemojte očajavati kada su dani obojeni sivo i naiđete na prepreke, zapamtite da i tada imate šansu da budete najbolja verzija sebe.

Izvor: Sensa