Ženska energija je dar koji kao žena dobijamo na rođenju. Ona je snažna, moćna, intuitivna i potebna ovom svetu, ali je usled raznih okolnosti i životnih promena ignorišemo i zapopstavljamo, potiskujemo je u sebi.

Ženska energija se odnosi na specifičan skup osobina, za koje se smatra da su suprotne osobinama povezanih sa muškom energijom. Vaša muška strana dolazi do izražaja kada radite ka cilju, napredujete, obavljate stvari i idete napred. Vaša ženstvena strana dolazi do izražaja kada se krećete u toku života, prigrlite svoju kreativnu energiju, igrate, imate sjajne ideje, razvijenu maštu i prilagođavate se svom unutrašnjem procesu.

Važno je da ove osobine nisu povezane sa polom, niti skup osobina koje smo naveli kao "ženstvene" ne treba da nameću ženama kako da se ponašaju. Žena u sebi ima i mušku i žensku energiju, a navedene osobine su podsetnik da svoju snažnu žensku moć ne treba da zapostavi i ignoriše.

Kako da razvijate i radite na ženskoj energiji, postanete ženstveni i veličate svoju moćnu snagu kao žene:

1. Povežite se sa sobom na dubljem nivou - Treba interno da se povežete sa onim ko ste. Odličan način da to uradite jeste da imate više vremena za sebe, da ne zapostavljate svoje emocije i potrebe, da ne ignorišete vlastite misli. Na taj način zaranjate u svoju dublju, unutrašnju, ženstvenu stranu.

2. Idite u prirodu - Žensko je energija životne snage. Mesta poput šuma, džungle, parkova i okeana obiluju prirodnom ženskom energijom. Idite tamo kada se osećate neusklađeno i ako vam je potrebna revitalizacija.

3. Budite kreativni -U svakoj ženi nalazi se neverovatna kreativna snaga. Žene stvaranje se može desiti na mnogo načina – umetničko izražavanje, pisanje, ples, slikanje ili smišljanje novih ideja. Zamislite šta želite da kreirate. Sve što izražava vaš tok smatra se ženskom energijom.

4. Izbrišite svoj emocionalni izraz - Svi imamo emocionalno ja, ali mnogi od nas nisu naučeni kako da razumeju svoja osećanja. Ako ste zbunjeni svojim emocionalnim procesom, ne brinite; možete naučiti da budete više prilagođeni sebi. To radite slušajući kako se osećate i povećavajući svoju emocionalnu inteligenciju. Kako budete upoznavali svoja osećanja, automatski ćete početi da se osećate potpunije.

5. Cenite spontanost i igru - Celog života se bavimo planovima, a ponekad je samo dovoljno da udahnemo duboko i osvestimo da nam se život događa ovde i sada. Preopterećeni smo radom i stoga ne doživljavamo često spontane životne radosti. Previše nas čeka do sledećeg odmora da bismo se ponovo osećali opušteno i razigrano. Ne čekajte tako dugo! Možete imati mini odmor svaki dan. Dajte prioritet zastoju i vremenu za opuštanje. Čitajte knjige, slušajte muziku, bavite se jogom i jednostavno uživajte u trenutku. Kada izađete iz stanja preopterećenosti, ponovo ćete se osećati više svoji.

6 . Dozvolite sebi transformaciju - Ženska energija je smela - to je sila transformacije. Ako stvari u vašem životu više ne funkcionišu za vas, ženska energija je ta koja je ta koja naglo čini promenu. Moramo se oprostiti od starog da bismo dočekali novo. Iako se ovaj proces transformacije ponekad može činiti neposlušnim i zastrašujućim, on je neophodan. Na kraju krajeva, mi se stalno menjamo. Bez snažnog pokreta ženske energije stagnirali bismo, a to niko ne želi.

Izvor: Sensa