Kakva je vaša emotivna veza? Da li je to vaša sigurna luka, mesto gde se osećate lepo, zaštićeno, voljeno? Ili je u pitanju samo nešto što naizgled liči na vezu ali vas zapravo ne ispunava? Da li vam je mrsko da se posvetite, možda vas ne zanima dovoljno da biste se njome bavili? Pročitajte 10 znakova koji najpre ukazuju da je vaša veza površna i da nema budućnost.

1. Nedostatak komunikacije

Površnim vezama nedostaje emocionalna intimnost – to je verovatno najvažniji pokazatelj da je vaša veza sa drugom osobom plitka. Ako ne pričate o osećanjima, tražite podršku od nekog drugog i ne nudite svoje rame za plakanje, onda vaša veza nema budućnost.

2. Ne brinete o potrebama partnera

Ako niste zabrinuti da li se vaš partner dobro oseća i zajedno ste samo zbog porodice ili društvenih normi, onda nemate dovoljno duboku vezu da izgradite osnovu poverenja i podrške koja je neophodna za nešto dugoročno.

3. Ne pričate o budućnosti

Ukoliko ne planirate svoje živote nekoliko godina unapred jer ne očekujete da ćete biti zajedno toliko dugo, ne znate šta vaš partner želi da uradi sa svojim životom, to nije posvećeno partnerstvo niti veza koja može potrajati.

4. Daleko od očiju- daleko od srca

Prava ljubav i bliska prijateljstva mogu biti ključni faktori u našem razmišljanju. Stoga, kada ste emocionalno povezani sa nekim, verovatno ćete razmišljati o tome kako je i šta radi druga osoba kada ste razdvojeni. Ako ne odvojite ni sekundu da razmišljate o nekome kada niste zajedno, to je jedan od najizrazitijih znakova površne veze.

5. Nedostatak zajedničkih vrednosti

Ako se vaši razgovori svode na opšta mesta, a ne znate šta osoba ceni, koji je njen sistem vrednosti, uverenja, težnji, čega se plaši- niste toliko intimni, čak i ako imate fantastičan seks!

6. Trivijalni argumenti
U svakoj uspešnoj vezi mora da postoji davanje i primanje. Veze u kojima postoje stalne svađe oko glupih stvari ili nezrelih tema, znače da se bavite površno i da se ne trudite dovoljno.

7. Laži i obmanjivanje
Ako volite nekoga i cenite njegovo prisustvo u svom životu, nećete ga lagati niti obmanjivati. Osnova zdrave veze je iskrenost.

8. Sve je u seksu
Nema ništa loše u seksualnom odnosu između dve odrasle osobe - to je zdrav način da zadovoljite svoj libido, međutim, nemojte misliti da je veza zasnovana isključivo na seksu večna. Intimnost je mnogo više od polnog odnosa.

9. Zajedno ste zbog drugih
Ako ste s nekim samo zbog očekivanja društva, okoline, društvenih mreža, to deifnitivno nije veza koja može dugoročno opstati.

10. Mislite na druge
Ukoliko maštate o nekom drugom ili čeznete za njim dok ste s jednom osobom, to znači da u trenutnoj vezi niste ispunjeni.

 Izvor: Sensa