Slušajte - ako ste zaljubljeni u nekoga ko vam ne može uzvratiti ljubav u ovom trenutku, pokušajte razumeti da to nije odraz vaše dobrote, kvaliteta, to nije odraz vaše vrednosti. Svi mi na Zemlji samo pokušavamo da shvatimo sebe, samo pokušavamo popraviti lomove u dušama, samo se pokušavamo nositi s onime što nam je teško. Ponekad smo mi spremni, a druga osoba nije. Ponekad mi pokušavamo, a druga osoba ne. Ponekad se mi odlučimo truditi da stvari funkcionišu, a druga osoba odluči da ne može izabrati tu istu stvarnost. I to je u redu. Morate shvatiti da je to u redu, piše spisateljica Bianca Sparacino.

Jer na kraju dana, ako neko ne želi iste stvari kao i vi, ne možete ga prisiliti na to. Ako vam neko ne može uzvratiti ljubav, ako vam neko ne može dati ono što zaista zaslužujete, morate shvatiti da je žudnja da to učini pre nego što bude spreman oblik samouništenja. Vaše srce je velika i nežna stvar; ne možete ga pokušavati svesti na ono što je nekom drugom potrebno. Ne možete nastaviti ulivati svoju ljubav u posudu koja je ne može primiti. Ne možete nastaviti ulivati svoju ljubav u srce koje je za nju zatvoreno. Samo će vas ostaviti praznim. Morate otići. Morate pustiti ovu osobu da raste pod vlastitim uslovima, jer ne možete voleti nečiji potencijal. Ne možete ga voljenjem naterati da "bude spreman". To morate da učinite sami.

Znam koliko je teško otići od nekoga do koga ti je duboko stalo. Znam koliko je teško odložiti svu tu ljubav, zatvoriti svoje srce za sve ono što vidi u tom drugom ljudskom biću. Ali odlazeći ćete naučiti kako svu ljubav koju ste davali pogrešnoj osobi pretočiti natrag u sebe. I naučićete da ćete to uliti u sve što želite u životu, naučićete da to može podstaći vaš rast, u svoju umetnost, u svoju nadu. Naučićete kako se zauzeti za sebe, kako se zauzeti za svoju vrednost.

I kada naučite sebe da zaslužujete da budete voljeni, da ne morate moliti za ljubav, da ne morate juriti za tom ljubavlju, otvarate se ka slobodi. Otvarate se ljudima koji vas vide i odmah znaju da ste retki i lepi. Otvarate se novim počecima, budućnosti koja se odvija na načine koji vas ne ranjavaju i lome, već vas izgrađuju i pokazuju koliko ste vredni svega čemu težite.

Izvor: Sensa