Ukoliko niste bili na dejtu već nekoliko Godina može biti da vas poprilično zbunjuje kako se ljudi danas povezuju, zabavljaju i ulaze u partnerske odnose. Mnogo toga ima veze sa dejting aplikacijama koje su mnogima od vas verovatno potpuno neshvatljive. Čini se kao da postoji čitav niz novih pravila koja vam nisu poznata. Ovo važi i za mlađe generacije, a posebno je zanimljivo ako ste u svojim četrdesetim i sveže razvedeni.

Ukoliko ste nedavno stavili tačku na brak, najvažnije od svega je da date sebi vremena i zaista promislite i posvetite se svojim potrebama. Razmislite šta je za vas u tom braku bilo dobro, šta nije funkcionisalo a bilo je vaša odgovornost i na čemu bi trebalo da radite pre nego što uđete u narednu vezu. Preporuka je rad sa terapeutom koji vam može pomoći da prebrodite ovaj period.

Pre nego što napravite profil na nekoj dejting aplikaciji najvažnije je da steknete jasnu sliku o osobi koja bi vam zapravo odgovarala. Zapišite na jedno parče papira osobine koje biste voleli da vaš budući partner ima: visok, duhovit, uspešan… šta god radi za vas. Zatim uzmite drugo parče papira i zapišite osobine koje ima neka postojeća osoba u životu koja je za vas uvek izvor radosti. Ne mora da bude uopšte romantičan odnos – osobine su važne. A sada uzmite onaj prvi papir, zgužvajte ga i bacite u smeće. Zašto? Zato što već oko sebe imamo osobe koje imaju osobine koje su nama potrebne ili ih očekujemo u odnosima i upravo su one bile poveznica za formiranje bliskih odnosa.

Ako imate decu može da se desi da želite da sve svoje vreme i energiju usmerite na njih. Odlično, samo budite sigurni da ipak sebi dajete dozvolu da budete u nekoj potencijalnoj novoj vezi. Imajte na umu da vaša deca o životu uče na primeru i ukoliko im vi pokažete da je moguće postići ravnotežu i uspešno balansirati svoje uloge – dajete im alat za srećan život.

Izvor: Sensa