Suočavanje sa raskidom predstavlja teško iskustvo, donosi osećaj bola i razočaranja za osobu koja je verovala u ovaj odnos. Verovatno smo se svi mi, nažalost, suočili jednom u životu sa slomljenim srcem. U takvim situacijama otežano dišemo, imamo osećaj pritiska u grudima, uznemireni smo, a negativne misli dodatno pogoršavaju situaciju.

Isceljenje slomljneog srca nakon raskida je proces koji traje, on se ne može dogoditi preko noći. Ako želite da prebolite raskid, važno je da se suočite sa svojim emocijama, da ih ne potiskujete, već da ih izrazite, povežete se sa sobom i nastavite dalje da idete sami, ali obećajte da ćete raditi na sebi i da ćete biti nežni na tom putovanju.

Kada ste u početnoj fazi suočavanja sa raskidom, postoji rizik od napada panike, uznemireni ste, disanje je otežano, a u eliminisanju ovakvih simptoma mogu vam pomoći vežbe disanja. Činjenica da teško dišete posle raskida predstavlja način vašeg tela da obradi povredu, a to utiče i na vaš dah.

Evo kako da izvedete vežbu disanja posle raskida koja vam može pomoći da se umirite:

Lezite i stavite tešku knjigu ili bilo koju vrstu težine na stomak. Udahnite kroz stomak i posmatrajte kako se knjiga sa vašim udahom pomera na gore. Izdahnite i gledajte kako knjiga pada. Pokušajte da udišete 5 sekundi i izdišite 7 sekundi.

Fokusiranje na dah će vam prijati jer će smanjiti negativne misli, umiriti vas i pomoći da lepše i lakše dišete i povežete se dublje sa svojim emocijama. Ukoliko imate teškoće sa disanjem koje su učestale, važno je da se obratite lekaru za savet. Takođe, ako vam je potrebna podrška da prebolite raskid, konsultujte se sa stručnjakom u vidu psihologa ili psihoteraputa.

Izvor: Sensa