Saznajte koje 4 stvari treba da znate i šta ćete otkriti kada se suočite sa slomljenim srcem:

1. Naša osećanja nisu večna

U početku nam se sva osećanja čine večnom. Ovo se odnosi na osećanja strasti, ljubavi, besa, ogorčenosti itd. Ali svi ovi emotivni trenuci su prolazni, kao i same emocije. Kada se suočite sa bolom, važno je da osvestite da on neće biti večan, da će proći i da se sve može preboleti.

2. Niste zavisni, možete sami

Nakon raskida veze uglavnom se plađimo samoće, razmišljamo kako ćemo dalje bez partnera. Kako vreme počinje da odmiče, sve više ćete shvatiti da niste zavisni od njega, da ste samostalno biće koje može da kreira svoj život. Samoća ponekad može biti lekovita. Takođe, počećete još više da cenite veze sa drugim ljudima - porodicom, prijateljima.

3. Nakon što ste jednom bili u toksičnoj vezi, naučićete da više ne ponavljate pogrešne izbore

Nakon izlaska iz toksične veze, znaćete kako da u budućnosti kreirate odnose. Osvestićete da treba verovati delima, a ne u obećanjima. Ako vam osoba iznova i iznova obećava da će se promeniti ili ponašati drugačije, nećete slepo verovati. Postajete jači i svesnije ulazite u nove odnose.

4. Bićete dobro

Jednom kada prebolite svoje slomljeno srce, možete ponovo da proživite bilo šta. Gubitak osobe koja vas je ranije činila srećnim može biti jedan od najtežih trenutaka u životu. Ali kada se srce zaleči, to postaje samo jedan životna lekcija, jedno iskustvo koje vas može učiniti jačim, svesnijim i spremnim da u budućnosti izbegnete greške.

Izvor: Sensa