Ako ste u nedoumici kako se zapravo osećate i kakvo je stanje ali i kakva je budućnost vaše veze – predstavljamo 5 konkretnih znakova da vas partner emotivno iscrpljuje.

1. Zaokupljeni ste problemima vašeg partnera
Stalno ste zabrinuti za svog partnera. Stalno se pitate kako da im pomognete ili da popravite lošu situaciju u kojoj se nalazi ili kako da ih učinite srećnijima. I uprkos tome koliko želite da se fokusirate i na nešto drugo – vaše misli su stalno okrenute ka njegovoj sreći.

2. Vaša veza je jednostrana, posebno u pogledu emocionalne podrške
Odnosi ne mogu uvek biti 50/50. U različitim trenucima života, vašem partneru će možda trebati više emocionalne podrške nego vama i obrnuto. Ipak, odnos bi barem većinu vremena treblo da bude približno ujednačen. A ako je vaš partner stalno usred neke vrste problema, do tačke u kojoj ne možete čak ni da govorite o bilo čemu sa čime se možda borite vi, to može brzo da stvori neuravnotežu u kojoj ćete vi pružati svu podršku.

3. Vaše potrebe nisu važne koliko potrebe vašeg partnera
Sve kroz šta vaš partner prolazi je mnogo važnije i hitnije nego bilo koji vaš izazov. Kako biste ikada mogli da ih zamolite da vas podrže kada vam se čini da ono što vama treba bledi u poređenju sa njihovim potrebama? Da ne spominjemo, uvek se osećate krivim ili kao da ste „previše“ ako i kada zatražite pomoć. Većinu vremena na kraju ne kažete ništa i sami se pobrinete o svemu što vam je potrebno.

4. Hodate kao po jajima da biste „održali mir“
Naravno, možete reći svom partneru koliko se osećate iscrpljeno i kako vam treba više od njega, ali po koju cenu? Svađa? A već ste potpuno iscrpljeni.
Ako vam to zvuči poznato, verovatno se stalno ponašate kao da hodate po jajima i morate da obuzdate svoja osećanja i potrebe kako biste stvari u vašoj vezi održali „stabilnima“.

5. Očajnički su vam potrebni samoća i prostor
Vikend kada vaš partner ima druge planove ili nije tu vam deluje kao raj?! Imate utisak da napokon možete da udahnete, a čim se partner vrati opet se osećate kao da se davite?!

Ako ste čekirali svih 5 stavki – znajte da ste emocionalno isrpljeni!

(Sensa)

BONUS VIDEO: