U odnosima ne treba da vlada takmičenje, večna trka ko će biti u pravu, ko će biti glavni - već sklad, harmonija i zajednički rast. Kada se partneri međusobno podržavaju u individualnom i zajedničkom rastu, onda raste i ljubav.

Često se vodi polemika o tome ko je glavni u porodici, ko je glava kuće, a srpski akademik i psihijatar Vladeta Jerotić je dao najbolji odgovor na tu nepotrebnu dilemu

"Da zaključimo… Ljubav je ta koja treba da bude "glava" svake porodice. Ona je glavna i kao takva zahteva ravnopravnost"- govorio je Vladeta.

Vladeta Jerotić je na sledeći način govorio o braku i ljubavi koja traje:

"Pa što ne bi jedno i drugo vodili dopunjujući se. Ali voleći se pre toga. Brak ne može biti isti prvih nekol’ko godina, pa onda već imaju po 30 i više godina. Pa trebaju da pogledaju šta je bilo. Pa 40 godina, pa 50 godina… pa 70 godina. Pa zatna svadba se proslavlja. Nisu prevarili jedno drugo 50 godina. To je fantastično, danas teško zamislivo. Čovek je inače fantastično biće. Kad je stvaralac pa ima fantaziju – milina. A kad nije stvaralac, a ima fantaziju, onda mi lečimo." - zaklčjučio je Jerotić na jednom predavanju.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

vaspitanje sina za dobrog muža Tiktok/thatlawyermomlife