Mnogo je stereotipa o tome kako se ponaša muškarackada je zaljubljen - neki od njih su istiniti, neki nisu. Pogledajmo najčešće od njih i saznajmo zanimljive psihološke činjenice o zaljubljenim muškarcima. Mnogi od ovih psiholoških signala zaljubljenosti odnose se na muškarce ali i na žene. Ali postoje male razlike u tome kako se muškarci i žene ponašaju kada su zaljubljeni. Neke od tih razlika mogu se objasniti i ulogama koje društvo dodeljuje svakom polu, dok se druge mogu objasniti biološkim faktorima. Ako uočavate većinu ovih znakova kod muškarca onda znajte da je zaljubljen u vas.

10 psiholoških činjenica o zaljubljenim muškarcima:

1. Smanjen apetit

Kada je muškarac zaljubljen, njegovo telo proizvodi velike količine hormona zvanog oksitocin, koja potiskuje apetit. Što ste više zaljubljeni, to je veći gubitak apetita.

2. Često govori "mi"

Mnogo češće koristi reči "mi" i "naš" nego "ja" i "moje".

3. Želi da razume kako se osećate

Zaljubljeni muškarac je najradosniji čovek na svetu. On želi da razume vas i vaša osećanja. Želi da zna šta vas čini srećnom.

4. Budi se zaštinički instinkt

Muškarci su prirodno zaštitnički nastrojeni prema ženama koje vole. Učinit će sve što je potrebno da budete sigurni i zaštitit će vas u svakoj prilici.

5. Muškarci se zaljubljuju brže od žena

Istraživanja pokazuju da dok ženama treba i do 15 dana da se zaljube, muškarci se zaljube za 8 sekundi. Nagađa se da je to zato što su žene opreznije jer se suočavaju sa većim rizikom ako se odluči za krivu osobu. Prvi utisak je važan, pogotovo kada su u pitanju muškarci i ljubav.

6. Ljubav ga čini boljim

Kažu da je istina da zaljubljenost može promeniti čoveka. Ljubav mijenja kemiju u mozgu i pomaže zaljubljenoj osobi da se riješi ovisnosti, bilo da se radi o cigaretama, alkoholu ili nekoj drugoj ovisnosti. S vremenom se hemija vašeg mozga vraća u normalu. Tamo bi moglo biti teže.

7. Nervozniji su

Normalno je da su zaljubljeni muškarci pomalo nervozni. Razlog tome je što kada smo zaljubljeni mozak preplavljuje i hormon stresa kortizolom. Kad je telo u pitanju, na neki način nema razlike između zaljubljenosti i stresa.

8. Manje brinu o tuđem mišljenju

Svi smo zabrinuti što drugi misle o nama. Ali ono lepo kod ljubavi je da što je čovek više zaljubljen, manje se brine oko toga šta drugi ljudi misle. Svi ostali postaju nevažni i jedine dve osobe koje su važne na ovom svetu ste vi i on.

9. Uvek pronađe vreme za vas

Istina je da će zaljubljeni muškarac nastojati da pronacđe vremena u svom životu, koliko god bio zauzet, da ga provede sa vama. Ako je muškarac zaljubljen u vas, možete biti sigurni da ste na vrhu njegove liste prioriteta.

10. Češće izlazi is svoje zone komfora

Zaljubljeni muškarac biće više nego spreman da izađe iz svoje zone komfora ako će mu pomoći da se dublje poveže sa vama. Visoki nivoi dopamina i druge ljubavne hemikalija podstiču njegovu novootkrivenu hrabrost.

Saznjte još i koja 4 znaka potvrđuju da vaša srodna duša misli na vas.

BONUS VIDEO:

Koje su idealne godine za brak Tiktok/ bostonfamilylawyer

 Sensa/M.D.