Meditacija je prirodno stanje svesti i svako može uspešno da meditira, a lično iskustvo meditacije i koja je najbolja za sve znake Zodijaka pročitajte OVDE!

Meditacija za Blizance, Vagu i Vodoliju

Vazduh je vaš element koji simbolizuje naglašenu mentalnu energiju, piše Lovesensa. Životu pristupate na racionalno-analitički način i potrebna vam je stalna interakcija s okolinom. Brzi ste, često nervozni, rasipate se na sve strane u težnji da zadovoljite svoju znatiželju, da povežete ljude, da pomognete drugima i menjate svet. Meditacija će vam pomoći da smirite um i odvojite važne ideje od bezvrednih.

Ovo treba da uradite ako ste pod stresom: mantra za opuštanje i zaboravljanje briga...

Meditacija vam ne ide lako, vaš um je toliko aktivan da traži mnogo strpljenja. Svoj um možete da kultivišete na sličan način na koji malo dete učite da pristojno jede za stolom, strpljivo i smireno ponavljajući pravila. Verovatno ćete isprobavati različite tehnike meditacije, menjati mantre i imati brojne uspone i padove. Najvažnije od svega je da istrajete u svakodnevnoj praksi.

Dobro se snalazite u vizualizaciji. Da biste razvili sposobnost vizualizacije, možete da započnete gledanjem u neki jednostavan geometrijski oblik poput kruga ili trougla. Potom zatvorite oči i pokušajte da vidite oblik u svom umu. Nastavite da radite sa složenim oblicima. Mantre u geometrijskom obliku - jantre i mandale - tradicionalno su pomoćno sredstvo kod meditacije. Odgovaraju vam i meditacijske šetnje.

NAIKAN MEDITACIJA ZA JAČANJE DUŠE: ova 3 pitanja treba da postavite sebi svakog dana...

Najbolje su šetnje u prirodi, ali možete da izaberete miran deo parka ili sopstvene bašte. Pažljivo povezujte disanje s koracima kako biste razvili svest o sebi i uz pokret postigli unutrašnji mir. Ako birate mantru, skloniji ste apstraktnim, premda vašoj energiji odgovara i mantra boginje Sarasvati, Om aim Sarasvatyai namah (Om aim Sarasvat-jai nama), koja je zaštitnica znanja i umetnosti.

Izvor: Lovesensa