Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKO VAS BOLI GLAVA, PRITISNITE OVE TAČKE NA TELU! ODMAH ĆETE OSETITI OLAKŠANJE: Potpuno prirodni lek iz kineske medicine

Postoje određeni momenti tokom dana kada nemati pri ruci lek ili priliku za odmor. Tada je samopomoć pritiskanjem akupresurnih tačaka na određenim delovima tela vrlo efikasan način da se oslobodite glavobolje.

 Akupresura za glavobolju Izvor: Youtube / Prt Scr / Youth to the People

Doživljavanje bola i neugodnosti glavobolje je neverovatno uobičajeno. Ako tražite prirodniji način lečenja glavobolje, razmislite o akupresuri i tačkama pritiska.

Tačke pritiska su delovi tela za koje se veruje da su izuzetno osetljivi i sposobni da stimulišu olakšanje u telu. Praktičari refleksologije, discipline kineske medicine, veruju da dodirivanje tačaka pritiska na određeni način može:

  • poboljšati zdravlje
  • ublažiti bol
  • vratiti ravnotežu u telu

Pročitajte još

Kako koristiti tačke pritiska za ublažavanje glavobolje

Postoje neke dobro poznate tačke pritiska u telu za koje se veruje da ublažavaju glavobolju. Evo gde se nalaze i kako ih možete koristiti:

- Tačke "doline dlana" nalaze se na spoju između palca i kažiprsta. Za lečenje glavobolje, počnite tako što ćete palcem i kažiprstom suprotne ruke čvrsto stezati ovo područje 10 sekundi, ali tako da vas ne boli. Zatim napravite male krugove palcem na ovom području u jednom, a zatim u drugom smeru, po 10 sekundi. Ponovite ovaj postupak na istoj tački samo na suprotnoj ruci. Veruje se da ova vrsta tretmana tačaka putem pritiska oslobađa napetost u glavi i vratu. Napetost je često povezana sa glavoboljom.

- Tačke korena nosa nalaze se na udubljenjima sa obe strane mesta gde vam se nos sastaje sa grebenom obrva. Da biste koristili ove tačke pritiska za lečenje glavobolje treba da koristite oba kažiprsta da biste izvršili snažan pritisak na obe tačke odjednom. Zadržite 10 sekundi. Otpustite i ponovite. Dodirivanje ovih tačaka pritiska može ublažiti glavobolje koje su uzrokovane naprezanjem očiju i sinusnim bolom ili pritiskom.

Saznajte i...

- Tačke "vrata svesti" nalaze se u osnovi lobanje u paralelnim šupljim oblastima između dva vertikalna mišića vrata. Da biste koristili ove tačke pritiska, postavite kažiprst i srednji prst obe ruke na ove tačke pritiska. Čvrsto pritisnite nagore sa obe strane odjednom 10 sekundi, a zatim otpustite i ponovite. Čvrst dodir ovih tačaka pritiska može pomoći u ublažavanju glavobolje uzrokovane napetošću u vratu.

- Tačka "treće oko" nalazi se između vaših obrva, gde vam se nosni most sastaje sa čelom. Kažiprstom jedne ruke snažno pritisnite ovo područje u trajanju od 1 minuta. Čini se da snažan pritisak na tačku pritiska trećeg oka umanjuje naprezanje očiju i pritisak u sinusima koji često izazivaju glavobolje.

- Tačka ramenog pojasa nalazi se na ivici ramena, na pola puta između tačke ramena i osnove vrata. Da biste koristili ovu tačku pritiska, palacem jedne ruke primenite čvrst, kružni pritisak na ovu tačku u trajanju od 1 minuta. Zatim se prebacite i ponovite na suprotnoj strani. Čvrstim dodirom na tačku pritiska u udubljenju ramena može se ublažiti ukočenost vrata i ramena, ublažiti bol u vratu i sprečiti glavobolje izazvane ovakvom senzacijom.

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj