Gluminica Dženifer Aniston (53) ozbiljno shvata svoje zdravlje i kondiciju. Toliko ozbiljno da bez problema može da uradi izdržaj od tri minuta. Međutim, nisu u pitanju neke posebne super-moći. Onda tvrdi da je ključna ravnoteža, kako u vežbanju, tako i u drugim zdravim navikama.

"Nekako se držim jednostavnijih stvari i dosta šetam, a nisam opsednuta vežbanjem i pravilnom ishranom. Počela sam malo više da uživam u životu", tvrdi Dženifer.

Ovo su njeni trikovi za dobar izgled:

1. Mnogo vremena provodi na suncu, ali zna kako da pravilno zaštititi svoju kožu.

"Kreme sa SPF faktorom su u mom autu, u torbi, u kuhinji, u spavaćoj sobi, u kupatilu, svuda. Kao i losion za ruke", tvrdi glumica, koja losion za telo nanosi odmah nakon tuširanja, dok je telo još toplo.

2. Ne možemo svi imati infracrvenu saunu u našim domovima kao Aniston, ali ponekad možemo sebi da priuštimo posetu jednoj. "Ovo radim nekoliko puta nedeljno odmah nakon vežbanja u teretani. Primetila sam veliku razliku u svojoj energiji, kvalitetnijem snu i lepšoj koži."

3. Kada radi, ustaje oko 4:30 ujutru. Prethodno je izjavila da dan počinje sa 10 do 20 minuta meditacije, nakon čega sledi doručak i vežbanje. „Obično ću uzeti šejk, sa nekom vrstom čistog proteina, bananama, borovnicama, smrznutim višnjama, stevijom, mešanim zelenišem, maka prahom i s malo kakaa“, kaže ona. „Ako nemam šejk, imaću samo tost i poširana jaja sa avokadom. Ili ljuspice prosa sa bademovim mlekom i bananama.“

4. Aniston voli da kombinuje svoje vežbe. „Imam trenera, ženu sa kojom radim čas spin-joge. Vrtimo se pola sata, a onda radimo jogu 40 minuta. Prilično je intenzivno“, kaže ona. "Onda idem u teretanu, gde radim vežbe snage ili samo hodam na traci za trčanje. Za mene je uvek ključno da moje telo stalno radi nove stvari." Takođe je veliki ljubitelj boksa.

Kao i svi mi, ima dana kada zaista ne želi da vežba, a Dženifer savetuje da slušamo svoje telo.  

5. Nedelja je dan za negu i testenine. Tipična rutina nege kože Dženifer Aniston obično uključuje piling, masku, a zatim serum za hidrataciju. Ostavljam ga preko noći i kada se probudim, imam blistavu kožu“, kaže ona.

„Nedelja je obično dan kada bez griže saveti jedem testenine, a okupi se cela porodica pa spremamo zajedno”.

Izvor: Sensa.hr