Iako mnogi ne vole kišu jer im narušava raspoloženje, podstiče melanholične emocije, kiša je zapravo simbol emocionalnog čišćenja i novog rođenja. To je važan element života koji nam daje hrabrost i nadu. U starim kulturama poput vedske simbolizuje darove iz kosmosa koji padaju na nas.

Šta možemo da naučimo od kiše?

1. Prilagodljivost

Da li vam je kiša pokvarila planove? Jeste, ali to samo znači da treba da promenite pravac.Kiša nas uči da treba da budemo fleksibilni i prilagodljivi na promene. Umesto da se čvrsto držimo toga kako nešto treba da bude, bolje je da prihvatimo situaciju kao datu, jer ne možemo da je promenimo i izvučemo iz nje najbolje što možemo.

2. Otpuštanje svega negativnog i čišćenje

Oblaci donose padavine, kapi kiše su kao suze. Kao što iz oblaka padaju kapi kiše, tako i mi treba iz sebe da pustimo sve što nas muči- tugu, bes, probleme, traume... Čišćenjem emocija izlečićemo sebe i napraviti mesta za sreću u životu. Zamislite da ste oblak i pustite sve negativno da iz vas isteče.

3. Trenutak za meditaciju i mir

Kiša zaliva travu, cveće, drveće, puni reke, jezera... Hrani zemlju, useve i samim tim sve njene stanovnike. Kad pada kiša, i mi hranimo svoju dušu. Kiša nam daje priliku i trenutak da se smirimo i uđemo dublje u sebe, svoje misli, da se udubimo u suštinu svog bića.

4. Svetlo na kraju tunela

Možda vam kiša izaziva melanholiju, ali sagledajte stvari iz drugog ugla- posle kiše uvek dođe sunce! Tako je i u životu, koliko god da je teško, u kakvoj god oluji da se nađete, budite optimisti jer će pre ili kasnije zasjati sunce i sve će biti u redu. Nebo je najlepše i najjasnije posle kiše, tako će i vaše misli da budu jasnije i lucidnije. Budite zahvalni na kiši!

Izvor: Sensa.si