TEHNIKA OD SAMO 5 MINUTA KOJA MOŽE PROMENITI ŽIVOT - ZATVORITE OČI: Dobićete važne odgovore i ostvariće se želje!

Tehnika vizualizacije od 5 minuta za ostvarenje želje i povezivanje sa prirodom!

Shutterstock

Vizualizacija je postala sve popularniji alat za manifestaciju, koji nam pomaže da ostvarimo svoje želje i snove pretvorimo u stvarnost. To je tehnika u kojem realno zamišljate ono što želite, maštate o svakom detalju, obraćate pažnju na zvuk, dodir, miris, na osećanja koje bi ostvarenje donelo... Proces vizualizacije nas motiviše da se posvetimo svojim ambicijama i težnjama, može nam otkriti dobre korake, ali i učiniti da zračimo pozitivnom energijom koja je važna za zakon privlačenja.

Proces vizualizacije može dati još bolji efekat ako se izvede u prirodi. Neurolozi su otkrili da zelenilo može pomoći u ublažavanju depresivnog raspoloženja i glavobolje, a naturopati znaju da svež vazduh poboljšava funkcionisanje imunog sistema. Čak i kada je napolju hladno, tehnika vizuelizacije vam omogućava da svoju komunikaciju sa prirodom učinite veoma prijatnom. Naravno, moć vizualizacije možete praktikovati uvek kod kuće, ali kada je jendom probate u prirodi, osetićete značajnu razliku.

Vizuelizacija je alat koji nam pomaže da zamislimo nešto u svom životu i na taj način učinimo da nešto postane stvarnost. Istraživanja pokazuju da nam zamišljanje srećnije budućnosti može pomoći da budemo srećniji u sadašnjosti - naša tela ne razlikuju mentalnu probu događaja i njihovu stvarnu verziju. Donosimo vam jednostavnu vežbu vizualizacije za koju vam neće trebati duže od 5 minuta, a može pomoći da se ostvare želje i da se dublje povežete sa prirodom.

Prošetajte do obližnjeg parka ili do šume u vašme kraju, možda čak do reke. Ukoliko n emožete, kod kuće možete vizualizovati prirodu. Sedite udobno, udahnite nekoliko puta duboko i uradite vežbu opuštanja kao na času joge ili meditacije. Opustite glavu, mišiće lica, a zatim celo telo. Počnite da brojite od 10 ponavljajući sebi: "Deset, idem dublje u sebe... devet, idem dublje u sebe", sve tako do 1.

Zatim, kada ste smirili dah i osetili svoje telo, počnite da zamišljate ili osvestite da ste okruženi prirodom. Zamislite da ste sami, na prelepom mestu u prirodi – pored reke, u šumi, na plaži. To može biti poznato mesto ili potpuno nepoznato mesto, stvarno ili imaginarno. I onda samo ostanite u njemu neko vreme. Uključite svih pet svojih čula, osetite vetar na svojoj koži, miris cveća, cvrkut ptica, uhvatite sve boje i oblike oko sebe. Prošetajte i dobro pogledajte okolo, gledajući kako se vaše okruženje menja sa svakim korakom. Zatim čučnite, dodirnite rukama majku zemlju. Oseti njenu energiju kako teče kroz vaše ruke. Onda zamislite želju, osvestite konkretnu želju u svom umu. Priroda će vam pružiti odgovor, slušajte dok odgovor ne dođe.

Šta vam priroda govori? Kako zvuči njen glas? Da li je umoran i iscrpljen ili melodičan i veseo? Sve što nakon postavljanja želje i namere čujete ili osetite, može biti simboličan odgovor na ono što želite. Ne ignorišite signale! Kakav god da je odgovor, neka vam prođe kroz glavu nekoliko puta. I onda to izgovorite naglas, svojim glasom, dok izlazite iz vizuelizacije. A onda uzmite papir i zapišite odgovor koji ste dobili. I dovršite to tako što ćete zapisati još 3-4 načina na koja biste mogli ostvariti svoje ambicije, naravno u saradnji sa prirodom. Sve u životu je jednostavno, ali kada smo verni sebi i prirodnim tokovima.

Izvor: Sensa