Jutarnje buđenje mnogim ljudima teško pada, a brojne stvari utiču na to kako ćemo se osećati nakon što ustanemo iz kreveta.

Kako biste sebi osigurali dan bez stresa i spremno dočekali radne obaveze, bitno je da se rešite nekih loših navika i promenite jutarnju rutinu.

Pripremite se za jutro veče pre

Potrebno vam je maksimalno 10 minuta vremena da biste uveče pronašli odeću koju ćete ujutro obući, na jedno mesto stavite ključeve od kuće i automobila ako vozite, torbu, novčanik i sve ostalo što vam je potrebno za izlazak iz kuće. Na taj način ćete se buditi s manje briga.

Ne spavajte sa zatvorenim roletnama

Pustite jutarnje svetlo da uđe u vašu spavaću sobu jer je ono prirodni budilnik. Mračno okruženje podstiče osećaj umora, lošeg raspoloženja i tera vas na spavanje.

Slušajte muziku

Odmah nakon buđenja uključite radio ili plejlistu svom mobilnom. Uz pomoć muzike ćete se lakše razbuditi.

Ne pritiskate "snooze"

Kada vas alarm na mobilnom probudi, nikako nemojte da pritiskate 'snooze' da odložite buđenje. Naime, naučnici su dokazali da ćete se zbog te navike probuditi lošije raspoloženi i umorniji. Zato uvek ustanite nakon prvog alarma.

Motivišite se "alarmom"

Umesto standardne melodije, za zvuk jutarnjeg alarma odaberite omiljenu pesmu kojoj nikada ne možete odoleti, čak ni kada ste najumorniji. Ona će vam automatski poboljšati raspoloženje.