U svetu kristala postoji mnogo onih koji nam nude zaštitu od negativnosti, gubljenja energije, mentalnih blokada i energetskih vampira. Ipak, 3 kristala su izuzetno moćna kada se radi o zaštiti od mračnih energetskih sila i energetskih vampira koji vas iscrpljuju.

3 moćna kristala za zaštitu od mračne energije i energetskih vampira:

1. Tirkiz

Tirkiz su koristile kao talisman zaštite i sreće mnoge drevne civilizacije, uključujući Inke, Asteke i Egipćane. Veruje se da ovaj svetli, plavo-zeleni kristal svog nosioca okružuje moćnim štitom koji ga čuva od loših uticaja. Tirkizneverovatno podiže energiju i možete da osetite kako ga svetle vibracije pune samo pogledom! Takođe je divan kristal za poboljšanje vaše intuicije i jačanje psihičkih moći. Na kraju, naša sopstvena intuicija i unutrašnja mudrost su naša prva linija odbrane od negativne energije i opasnosti bilo koje vrste. Povezujući se sa našim unutrašnjim vođstvom, mi se trenutno povezujemo sa neograničenim izvorom univerzalne mudrosti, jer nosimo čitav Univerzum u svojoj duši. Ova bezgranična mudrost dostupna je svakom od nas svakog trenutka. Može nas sprečiti da donesemo loš izbor i završimo u opasnim situacijama. Može nas upozoriti na nečije varljive namere, jer će nam probuditi takav osećaj za nepoverljive ljude i mesta. Pitanje je da li verujemo tom prolaznom osećaju ili ne. Nošenje nakita napravljenog od tirkiza ili nošenje komada ovog kamena u torbici, ili džepu može nam pomoći da se prilagodimo svojoj intuiciji i sledimo je kada to situacija zahteva. Kao kristal sreće, pomaže nam da privučemo obilje na svim nivoima, uključujući uspeh u karijeri i finansijski prosperitet. Takođe nas može sprečiti u uplitanje u neisplative poslove.

2. Oniks

Oniks je još jedan kristal koji su drevne civilizacije veoma cenile. Oniks je korišćen u ritualima magije zbog svoje bliske veze sa duhovnim svetom. To je kamen koji simbolizuje tamu duše i ponovno rađanje kroz suočavanje sa sopstvenim strahovima i slabostima. Oniks stvara moćan štit oko naše aure. Ima jedinstvenu sposobnost lečenja aure i zatvaranja svih postojećih rupa i curenja energije. Energija Oniksa osnažuje u najjačem smislu. Ovo je kristal koji nas podseća da preuzmemo odgovornost za svoj život i da izađemo iz uloge žrtve. Na kraju, na nama je da zaštitimo sopstvenu energiju odstranjivanjem toksičnih ljudi i situacija. Niko drugi nas neće spasiti. Veruje se da nas Oniks vodi u šamansku potragu u najmračnije kutke našeg uma. Ima reputaciju pobuđivanja bolnih uspomena i duboko ukorenjenih trauma iz prošlosti, tako da ih se konačno možemo saosećajno osloboditi pomoću njega. Isceljenje deluje u slojevima - dok se sve dublje i dublje posvećujemo našim ranama, konačno ih možemo izlečiti i osloboditi blokiranu energiju ispod njih. Posle "tamne noći duše", zraci svetlosti će se probiti donoseći novu zoru ispunjenu radošću i lakoćom. Oni koji su stali licem u lice sa svojom tamnom stranom i nisu odustali, uvek će biti nagrađeni neverovatnom unutrašnjom snagom. Ova unutrašnja snaga će nas zaštititi od svega što nam život može dati, jer kad smo zakoračili kroz tamu, znamo da imamo moć da to ponovimo.

3. Tigrovo oko

Tigrovo oko ima reputaciju jednog od najmoćnijih talismana zaštite. Njegova energija je neuporediva kada je reč o jačanju snage i hrabrosti, jer ona oličava glavne karakteristike tigra. Tigrovi poseduju svoju moć s blagodarnošću. Nikada to ne zloupotrebljavaju, jer žive u ravnoteži sa zakonima prirode. Kristal Tigrovo oko nas uči da imamo strpljenja i da čekamo pravi trenutak da krenemo u skladu sa željama srca. Strpljenje znači pouzdanje u sopstvenu moć. Jednom kada naučimo da delujemo iz mesta poverenja umesto straha ili očaja, uskačemo u bezgranični izvor smernica i zaštite. Tigrovo oko pomaže nam da otključamo naš pravi potencijal i podstiče nas da rizikujemo kada se pokaže da je pravi trenutak. Ovde je da nas podseti da će oni hrabrih srca uvek dobiti dodatnu podršku i zaštitu od Univerzuma. Veruje se da Tigrovo oko donosi uspeh i sreću onome ko ga nosi. Njegova svetla i živahna energija pružiće nam preko potreban podstrek za samopouzdanje i snagu volje da preduzmemo akcije ka pretvaranju naših snova u stvarnost!

Izvor: Sensa