Sve se vraća, sve se plaća, a ako verujete u karmu, onda se verovatno pitate zašto karma ponekad prolazi kroz nekoliko života. Karmički dug je upravo to - karma iz prošlih života. Dobra vest je da kada shvatite svoj karmički dug, možete preduzeti određene korake da ga uravnotežite.

Karmički dug opisuje nešto što se dogodilo u prošlom životu za šta se iskupljujete u ovom životu, objasnila je numerolog i autorka knjige "Vi ste kosmički kod" Kejtlin Kerhart. "Kada ne savladate karmičku lekciju, ona će se ponavljati dok je ne savladate", dodaje akupunkturista Deganit Nuur.

Većina nas ima karmu, ali zadržavanje straha i stida oko nje ne vodi ka rastu. Umesto toga, postoji mnogo načina na koje možemo da se bavimo "vraćanjem" ili balansiranjem dugova. Na primer, istraživanja pokazuju da pomaganje drugima zapravo može pomoći da poboljšate svoj život - što može biti objašnjenje za balansiranje vaše karme u ovom životu.

Znaci da imate karmički dug:

1. Doživljavate naizgled neobjašnjiva ponašanja i obrasce - Prema Nuuri, ako se nešto ne može objasniti u ovom životu, velike su šanse da je ukorenjeno u prošlosti. "Ovo obično daje značenje većini iracionalnih strahova ili drugih ponašanja ili obrazaca koji inače nemaju smisla u kontekstu ovog života", dodao je on. Bilo da je u pitanju strah od pučine, odbojnost prema sreći, nepoverenje u autoritet - ako ništa u ovom životu ne može da objasni vaša osećanja ili ponašanje, to je verovatno iz prošlog života.

2. Mogućnosti za prevazilaženje prepreka pojavljuju se same - Koliko god se trudili da izbegnete problem, ako ne uspete da rešite svoj karmički dug, on će se stalno pojavljivati, pozivajući vas da se obračunate i savladate svoju karmu.

3. Imali ste jednu ili više karmičkih veza - Ponekad se karmički dug odnosi na veoma bliske odnose koji su prevazišli živote, odnosno karmičke odnose. Možete biti uvučeni u vezu sa određenom osobom nekoliko puta, na primer, koja vam se čini da vam uvek uči istu lekciju. Ovi odnosi mogu biti toksični, ali takođe mogu biti neophodni za rešavanje karmičkog duga.

4. Svesni ste jedne ili više tema koje se ponavljaju u vašem životu - Čak i ako pokušate da ignorišete svoje dugove, verovatno već znate teme i probleme koji se stalno pojavljuju u vašem životu. Nuur napominje da neispunjena karma može učiniti da se osećate zarobljenim. Karmički dugovi ponekad mogu izgledati neodoljivi i nemoguće ih je prevazići, ali se ne mogu izbeći.

5. Imate karmičke brojeve dugova - Iz numerološke perspektive, Kerhart objašnjava da neki (ali ne svi) ljudi imaju brojeve karmičkog duga u svojoj ličnoj numerološkoj karti. To su brojevi 13, 14, 16 i 19. Prema numerologiji , možete izračunati svojih pet osnovnih brojeva, a ako je jedan od njih povezan sa 13, 14, 16 ili 19, to znači da imate karmički dug. Ovaj broj se odnosi na vašu ličnost i odnos prema drugima. Izračunava se sabiranjem cifara iz vašeg datuma i meseca rođenja (ovde nemojte uključivati godinu.) Na primer, neko rođen 14.8. računao bi 1 + 4 + 8, što je 13.

Kako se to odnosi na dug: Svedeno na jednu cifru, 1 + 3 je 4. To je broj ličnosti. Međutim, osnovni brojevi 1 i 3 ukazuju na to da osoba ima karmički dug broj 13.

Brojevi karmičkog duga:

13 : Ako imate karmički dug broj 13, to je povezano sa lenjošću i sebičnošću u prošlom životu. Možete kriviti druge i ne preuzimati odgovornost, nositi se sa negativnim ponašanjem, tvrdoglavošću i kontrolom. Vaša karma je da smatrate sebe odgovornim.

14 : Broj karmičkog duga 14 odnosi se na zloupotrebu slobode, bilo kroz popustljivost ili dominaciju nad drugima. Možda ćete se suočiti sa nedostatkom samokontrole, preteranim uživanjem i problemima sa vezom. Vaša karma razvija samodisciplinu i ranjivost sa drugima.

16 : Broj karmičkog duga 16 može biti najzahtevniji za prevazilaženje i označava veoma jak ego u prošlom životu, kao i probleme u vezi. Možda ste imali mnogo „neuspešnih“ veza, poteškoće u povezivanju sa drugima i sebičnu osobinu. Vaša karma je da budete obzirniji prema drugima i razmišljate o tome kako utičete na njih.

19 : Broj karmičkog duga 19 ukazuje na nekoga ko je zloupotrebio svoju moć u prošlom životu i naneo patnju drugima. Možda ste sebični ili manipulativni, narcisoidni i veoma zabrinuti zbog javnih nastupa i uspeha. Vaša karma u ovom životu je da date prioritet brizi za druge.

Broj karmičkog duga važno je proveriti i na sledeće načine, kako objašnjavaju numerolozi:

Da biste pronašli broj vašeg životnog puta, koji je sličan vašem astrološkom znaku, saberite brojeve vašeg datuma rođenja na isti način kao što je gore navedeno, ali ovaj put uključite godinu rođenja. Recimo da je neko rođen 14. avgusta 2001. 8 + 1 + 4 + 2 + 0 + 0 + 1 = 16. 1 + 6 daje 7, (broj životnog puta), sa 16 kao karmičkim brojem.

Broj izražavanja - Vaš broj imena zavisi od vaših sposobnosti i strasti. Dobija se sabiranjem slova vašeg imena.

1: A, J, S
2: B, K, T
3: C, L, U
4: D, M, V
5: E, N
6: F, O
7: G, P
8: H, Z
9: I, R

Broj datuma rođenja - predstavlja sve veštine koje ste poneli sa sobom iz prošlog života. Ako je neko rođen 13. u mesecu, njegov datum rođenja je 4, ali njegov karmički broj je 13.

Broj nagona duše - Broj nagona duše bavi se željama vašeg srca, a dobija se sabiranjem cifara suglasnika u vašem punom imenu, bez samoglasnika, koristeći gornju tabelu.

Ime Jane Doe (J, N, D), na primer, bilo bi 1 + 5 + 4 = 10. To znači da je 1 broj instinkta duše, a 10 karmički broj. Ovo je broj karmičkih završetaka, što znači da nema duga za otplatu.

Kako vratiti karmički dug?

"Vratiti karmički dug nije tako lako - n aprimer danas ćete biti ljubazni prema nekome jer ste juče bili zli prema njima. Možete dati sve od sebe da savladate svoje karmičke lekcije, upotpunite svoju karmu i pazite da ne učinite ništa loše, ali nam niko ne garantuje nagradu ako se rešimo.duga", tvrdi Nuur.

Predlaže razvijanje svesti o uticaju vaših akcija i donošenje odluka u skladu sa tim. Umesto da o tome razmišljate kao o povratku, Karhart savetuje da se na to gleda kao na neophodno iskustvo koje vam "pokazuje kroz šta su drugi prošli zbog vas" u prošlom životu. "A kada to shvatite, morate pronaći bolji pristup", zaključila je ona.

Kada svojim karmičkim dugovima pristupimo sa više razumevanja i saosećanja, možemo im se obratiti direktno umesto da ih izbegavamo, iako nema garancije da ćemo prekinuti krug u ovom životu.

Izvor: Sensa.story.hr