Karma se zasniva na ravnoteži dobrih i loših dela, a ukoliko želite da je poboljšate, pratite sledećih 5 jednostavnih saveta:

1. Činite više dobrih dela - Važno je činiti dobra dela, da budete velikodišni i nesebično dajete ljubav i pomoć. To ne znači da treba da zaboravite potpuno na sebe, kao i da sebe prisiljavate na to. Ne činite dobro jer očekujete nešto zauzvrat, već to radite samo iz čistog srca.

2. Oslobodite se ljutnje i zavisti - Ogorčenost slabi našu duhovnost, unutrašnji mir i budi "otrovne strelice" u srcu. Važno je da s eolsobodite negativnih i loših misli i shvatite da je oproštaj lekovit, a osveta toksična i loša.

3. Budite zahvalni - Vežbajte svakodnenvo zahvalnost, jer što ste više zahvalni na dobrim stvarima koje imate, ona će se množiti. Kada se stalno žalimo, očajavamo, govorimo o nedostacima, mi to zračimo i privlačimo. Kroz zahvalnost se učimo sreći u sadašnjem trenutku i čistimo karmu.

4. Oslobodite se negativnih stavova - Koliko ste puta rekli, "Ništa mi ne ide od ruke"! Ovakav stav je toksičan, ne žalite se na život. Kada čovek živi i misli da mu je sve loše, to negativno utiče na njegovu karmu. I kada naiđu izazovi, govorite sebi da je sve u redu, da postoji svetlost, da će i ovo, kao i mnoge stvari u životu, proći.

5. Brinite o svom zdravlju - Sve loše navike koje na ovaj ili onaj način negativno utiču na vaše zdravlje pogoršavaju karmu, jer namerno uništavate svoj život i svoje telo. Vodite računa o sebi - jedite ispravno, borite se protiv loših navika, čistite svoju kuću i održavajte sebe urednim i zdravim. Brinite o svom telu i ono će vam uzvratiti dobrim zdravljem i dugovečnošću.

Izvor: Sensa