Karma je posledica radnji koje smo činili u prošlosti, bez obzira da li su one dobre ili loše. Kada se pojave karmički dugovi na naplatu, shvatamo koliko karma može imati uticaja na sudbinu čoveka. Iako mnogi smatraju da je karma nešto loše, teško i negativno, ona nas zapravo može podstaći da ponovo razmislimo o životu i da iz njega naučimo bilo kakve lekcije.

Možda ste kroz život neke lekcije propustili, ali karma se vraća da nas nauči. Kako biste poboljšali svoju karmu, rešili se tereta prošlosti i živeli praćeni dobrom srećom, obratite pažnju na sledećih 12 zakona karme:

1. Veliki zakon - U životu nalazite samo ono što ste u njega uložili. Ako želite da budete srećni i voljeni, morate da volite sebe, da se prema drugima odnosite s poštovanjem i ljubaznošću.

2. Zakon stvaranja - Ništa se u životu neće dogoditi samo od sebe, moramo nešto učiniti za to. Budite ono što jeste.

3. Zakon rasta - Da biste krenuli napred, promenite sebe, a ne druge ljude. Čim čovek promeni svoje misli, menjaju se i spoljni faktori.

4. Zakon poniznosti - Da biste nešto promenili, prvo morate promeniti svoju percepciju, način na koji posmatrate svet oko sebe, druge ljude. Pokušajte da vidite dobro u ljudima. Fokusirajte se na svoje prijatelje, a ne na neprijatelje.

5. Zakon o odgovornosti - Ako imate problem u svom životu, onda je on u vama. Čovek je odraz sveta, a svet je naš odraz. Dobra karma prati samo one koji preuzimaju odgovornost za svoje postupke. Niko osim nas nije odgovoran za naše živote.

6. Zakon međusobnog povezivanja - Svaka akcija koju preduzmete ima posledice. Da biste dobili oočekivane rezultate na poslu, u ljubavi, životu uopšte, morate početi, morate delovati. Svaki trud se na kraju isplati, makar i kao lekcija. Za brod koji plovi bez cilja, nijedan vetar neće biti povoljan. Na putu do cilja važni su svi koraci, pa i oni najmanji.

7. Zakon fokusa - Uvek se fokusirajte samo na jednu stvar. Kada na umu imate konkretan cilj, korake koje vode do njega i spremni ste da preduzmete akcije, teško je pasti.

8. Zakon davanja - Ako nešto dokažete, budite sigurni da ste spremni da to pokažete sopstvenim primerom. Čovek može da podučava samo ono što je sam iskusio u praksi.

9. Zakon ovde i sada - Ne žalite za prošlošću i ne nagađajte o budućnosti. Živite danas, sada i ovde, baš u ovom trenutku. Otpustite staro, ne dozvolite da vas plaši novo, neka se život događa baš sada.

10. Zakon strpljenja i nagrade - Vredne nagrade zahtevaju više rada. Radost je u tome da radite pravu stvar i da znate da će nagrada stići kada date sve od sebe.

11. Zakon promene - Budite spremni na promene, prihvatite ih, jer život bez promena bio bi statičan. Ne dozvolite da večno budete zarobljeni u zoni komfora. Sve teče, sve se menja.

12. Zakon inspiracije - Čovek dobija ono što zaslužuje, vraća mu se energija koju sam pruža. Inspirišite ljubavlju, dobrotom, ljubaznošću, pa će vam se to i vratiti.

Izvor: Sensa