Muzika ima supermoć da reaguje na vaše telo, um, emocije, pa čak i na vaše hormone. Brža muzika može učiniti da se pokrenete, osećate se bunije, aktivnihje, vesela pozitivnije, a tiha i mirna da lakše zaspite, vizualizujete, razmišljate...

Istraživači sa Univerziteta Stenford rekli su da "slušanje muzike može da promeni funkcionisanje mozga u istoj meri kao i lekovi". Napomenuli su da je muzika nešto čemu skoro svako može pristupiti i da je čini lakim alatom za smanjenje stresa. Ukoliko imate neki psihički ili fizički problem, potrebno je da zatražite pomoć lekara, a muzika može biti pomoćno sredstvo da pronađete mir, ravnotežu i otpustite negativnost.

Kada imate loš dan, nervozni ste, napeti i pod stresom - muzika može pomoći da povratite mir i dobru energiju, kao i da očisitte um od negativnosti i lakše dođete do rešenja. Postoje razne frekvencije kada je reč o muzici za opušanje ili privlačenje, a sada vam donosimo muziku koja se naziva frekvencije sreće.

Ova melodija podstiče lučenje hormona sreće - serotina, dopamina i endorfina. Pomaže da smarite stres, smirite um, opustite se i lakše utonete u san. Pošto opušta vaš um i relaksirajuće deluje na fizičkom i mentalnom nivou, ne preporučuje se da je slušate tokom vožnje.

U videu ispod poslušajte muziku za opuštanje, protiv stresa i negativnosti!

Izvor: Sensa