Trenutak kada dobijemo neku ideju je zlatan i dragocen, iako ga mi često zanemarimo. Koliko vaših ideja je ostalo uspavano, a verovali ste u njih? Koliko njih ste odložili za bolja vremena, a onda zauvek ostavili u zaboravu? Prava ravnoteža jeste kada su naše misli, ideje, želje i dela usklađeni - to nas vodi ka ostvarenju sna. Ali, kada dobijemo ideju, to je samo teza u našoj glavi ka kojoj treba da težimo, tek da je razradimo i da usmerimo vreme i energiju u njenu realizaciju.

Sigurno ste više puta dobili sjajnu ideju i krenuli odmah da pričate o njoj i da je delite sa drugima. To je greška, jer umesto da našu energiju rasipamo na spolja, na priče bez akcije, trebalo bi da je usmerimo ka unutra. Ne pričajte o svojim idejama prebrzo! Kada dođe pravo vreme, delićete plodove svog rada sa drugima.

Zašto bi ideje trebalo, bar u prvobitnom obliku, da sačuvate za sebe:

  • Nisu svi poznanici možda toliko optimistični u vezi sa vašom idejom i mogu ugroziti vašu motivaciju, a ona vam je sada najpotrebnija kako biste započeli korake ka realizaciji ideje.
  • Neki ljudi možda neće razumeti vašu ideju, što vam može odvratiti pažnju ili učiniti da se osećate nesigurno.
  • Ako ste upravo dobili ideju, dajte sebi vremena da je usavršite – dajte sebi vremena da razmislite, integrišete, da preispitate okolnosti i šanse.
  • Uživajte malo u svom svetu mašte, a da taj svet niko iz okruženja ne uzdrma.
  • Podelite svoju ideju prvo samo sa sobom, izgovorite je naglas, osvestite je.
  • Kada se osećate spremni, podelite svoju ideju sa svetom.

Retko šta se u životu događa preko noći, zato pažljivo započnite proces ostvarenja vlastitih ideja. Kada osetite da ste na dobrom terenu i spremni ste da je razvijate, podelite to i sa drugima.

Izvor: Sensa