Većina osoba koje traže novuljubav otprilike imaju na umu šta je to što kod potencijalnog partnera žele, a šta ne žele. Moguće je da smo često skloni i idealizaciji, ali je realnost takva da se u našem životu pojavi osoba koja nam osvoji srce, a potpuno je drugačija od one koju smo zamišljali.

Ovaj jednostavan test ličnosti sa optičkom iluzijom na umetničkom delu, autora Jim Warren-a, otkriva šta vam je najvažnije kod novog partnera, odnosno na šta se prvo fokusirate u osnivanju ljubavnogodnosa. Potrebno je samo da pogleate sliku i odgovorite šta ste na njoj prvo primetili, bez previše razmišljanja.

Rešenje testa - ako ste prvo videli:

Planine - Vama je važna stabilnost, finansije, uspeh i želja partnera za razvojem. Vi ste posvećeni vlastitom razvoju na poslju karijere i finasnija, a to očekujete i od svog partnera. Smatrate da partneri treba nezavisno da se razvijaju i da grade, a zajednički uspeh dolazi tek naknadno.

Put - Vi ste neko ko voli promene, avanture i ne voli dugo da sedi na jednom mestu. Vi ste prilično optimistična osoba, pa želite da pronađete takvog partnera. Želite nekoga ko će sa vama želeti da menja svet, da izlazi iz zonekomfora, da stalno osvaja neke nove vidike. Takvoj osobi je obično potreban neko čiji će se pogled na svet i životni ciljevi poklapati sa njegovim. Neko ko piše i svoju priču, ne čekajući da neko drugi to uradi umesto njega.

Vodopad - Pomalo ste tajanstveni i pažljivo delite informacije o svojim osećanjima. Međutim, otvarate se u vezi u kojoj vidite prihvatanje i bezuslovnu ljubav od partnera. Ovaj naboj emocija vam omogućava da steknete samopouzdanje i da se više oslobodite. Potreban vam je partner koji vas prihvata takvim kakvi jeste, ali vas i motiviše da se razvijate u drugim oblastima života.

Auto - Vi niste neko ko će očajavati zbog ljubavi. Sposbni ste da samostalno rešavate probleme i zadovoljavate svoje želje. Usamljenost nije vaš neprijatelj. Zahvaljujući tome što ste sami, možete potrošiti vreme na ono što zaista želite. Slobodni ste i zadovoljni ste time. A ukoliko se zaljubite, treba vam osoba koja je nezavisna i koja neće ugrožavati vašu slobodu.

Lice žene - Vi ste svesna osoba koja preferira poziciju neutralnosti. Prema drugima se odnosite sa razumevanjem, dozvoljavate sebi da prihvatite njihove puteve i pravila koja ih vode u životu. Odlikuje vas izvestan integritet, koji ima snažan uticaj na izbor partnera. Diplomata ste i pažljivo o svemu razmišljate, i zato nikada ne tolerišete loš odnos prema sebi i dajete sebi do znanja o svom nezadovoljstvu. Spremni ste za razgovor i razmatranje problema kao adekvatan pristup. Verujete da ljubav prema sebi treba da bude dominantna, inače će obe strane u vezi patiti samo od problema koji proizilaze iz nedostatka samopoštovanja.

Izvor: Sensa