Godine i zrelost podrazumevaju iskustvo koje je dragoceno. Sa iskustvom smo svesni mnogih stvari u životu, kako mnoge brige lako mogu da prođu, koliko je važno da ne zanemarimo svoje potrebe, kojim ljudima treba da verujemo, a kojim ne, ko zaslužuje našu pažnju itd. Kada u srednjim godinama, na primer posle 50. rođendana, razmotrimo šta je bilo, a šta nas očekuje, moguće je da možemo otkriti sjajne uvide o životu.

Pisac DejlKarnegi koji se bavio knjigama o samounapređivanju ličnih osobina, istakao je 3 zaključka o životu koji se obično mogu primetiti kod zrelih ljudi:

1. Kako se nositi sa melanholijom i apatijom? "Budite zauzeti. Ovo je najjedtiniji lek na zemlji i jedan od najefikasnijih."

Kada smo angažovani na svojim ciljevima, ambicijama, kada smo posvećeni stavrima koje volimo i koje su nam vredni, smanjuje se rzik od apatije i neraspoloženja. Uključite se u bilo koju aktivnost, zaokupite ruke i glavu nečim korisnim. Radeći ovo, ne samo da ćete se osećati odgovornim i osećati neku vrstu uključenosti u svet oko sebe, već ćete i sprečiti nepotrebne i varljivemisli da vam ispune um.

2. Analizirajte svoje greške! "Ako vam sudbina donese limun, vi napravite limunadu."

Kakav god problem da se pojavi, potrebno je da razumete njegov uzrok, da razmotrite situaciju i pokušate da donesete rešenje. Ovo je mnogo bolji put od negativnih misli i zabrinutosti. kada se pojave izazovi, pronađite svetliju perspektivu, i mnogo ćete lakše delovati.

3. Budite oprezni sa ljudima. "Ne plašite se neprijatelja koji vas napadaju, plašite se prijatelja koji vam laskaju."

Potrudite se u svakoj komunikaciji da budete otvoreni i da u svaki odnos ulazite sa čistim namerama, a to isto očekujte i od drugih ljudi. Okružite se iskrenim i pozitivnim ljudima, sa onima koji vas vole, podržavaju vas i podstiču vas na razvoj. Od toksičnihosoba se distancirajte, pokažite da ne želite d aučestvujete u njihovoj igri.

Izvor: Sensa