Glumica Meril Stripima 73 godine, i dalje igra maestralne uloge, pleni talentom i šarmom, a ono što se posebno ističe jeste da dostojanstveno stari. Kada je reč o procesu starenja, Meril Strip motiviše žene širom sveta da uživaju u životu, bez obzira na godine ili bilo kakva ograničenja.

Jedna od njenih priča će dotaći srca mnogih koji se suočavaju sa procesom starenja i promenama:

"Sećam se, sa osam godina sam bukvalno bio zaljubljen u svoju baku. Uzela sam njenu olovku za obrve, stala ispred ogledala i nacrtala bore na licu: želela sam da osetim kako je to biti baka. Mama me je tada slikala, imam ove slike, i smejem se svaki put kada ih pogledam! Jer na njima sam potpuno isti kao sada!

U starosti smo ono što je trebalo da budemo sa osam godina. A sa osam – oni koji ćemo postati u starosti... Ne, mi se suštinski ne menjamo. Da, i moje iskustvo kao majke govori isto: imam četvoro dece. Bila sam ubeđena da je ličnost već evidentna kod bebe i da se ne menja u dubini. Način donošenja odluka se menja, ali se donose samo one koje su karakteristične za čoveka.

Godine ne menjaju ličnost – one je poliraju. Na primer, postajemo manje arogantni. Sa 25 godina bila sam najveći specijalista kako i šta da igram. Sada sam mnogo manje sigurna u to.

Nikada izgled nisam smatrala adutom i nisam igrala na ovu kartu. Ispostavilo se da je ovo na mnogo načina oslobađajuća pozicija - da ne zavisite od svog izgleda. Generalno, za glumicu, briga o tome kako izgleda je strašna zamka. Nastup za mene je džoker, a ne adut, ovde je, kao u kartama, moguć blef: igraj nekako tako da se ne vidi da li si lep ili ružan. Možete sa interesovanjem gledati šta je vaš blef uradio publici. I ne brinite o svom "roku trajanja"!"

Izvor: Sensa