Optičke iluzije osim što su zabavne mogu i da budu sjajne za vežbanje kognitivnih veština i vežbanje fokusa. Donosimo vam jednu zanimljivu optičku iluziju, autora Mihai Criste, na kojoj se nalaze dva simbola. Na osnovu ove iluzije kreiran je test ličnosti koji može da ukaže koje su vaše sposobnosti, veštine i kvaliteti.

Pogledajte apstraktnu ilustraciju i izdvojite simbol koji ste prvo primetili, intuitivno. To može otkriti tajnu vaše podsvesti:

Ako ste prvo primetili ribu u vazduhu - Vi ste preduzimljiva osoba, uvek spremna za nove izazove. Najzanimljivije vam je nepoznato i složeno, pa preuzimate sve nove projekte i ideje. Vi ste izuzetno impulsivna osoba. Reč "razboritost" uopšte nije u vašem rečniku. Ovakav stav će vas verovatno dovesti do velikih podviga, ali vas takođe često dovodi i u rizične situacije. Zato pokušajte da budite oprezniji.

Ako vam je riblji rep privukao pažnju, to znači da ste preterano oprezna osoba koja ima tendenciju da dugo razmišlja pre nego što preduzme bilo kakvu akciju ili izbor. Iako je razboritost zaista veoma važan kvalitet koji vam omogućava da ne pravite greške i povećava šanse da donesete dobru odluku, opreznost ima i negativnu stranu. Često odbijate prilike i ideje koje dolaze u vaš život. Iz straha da rizikujete, neke šanse samo prolaze pored vas.

Ako vam je glava ribe (u ljusci) prva privukla pažnju, onda preovladava vaša racionalna strana, ali na dobar način. To znači da možete vrlo objektivno analizirati situacije i izabrati kako da se ponašate u skladu sa tim. Ipak, vaša snaga može ponekad biti i slabost, jer delujete hladno, nezainteresovano. Pokušajte da uspostavite ravnotežu između racionalnog i emotivnog.

Ako vam je pažnju privuklo žensko lice, to znači da ste savršen balans između razboritosti i impulsivnosti. Kao što možete da pretpostavite po izrazu na ženinom licu, deluje spokojno i zamišljeno. Uspeli ste da postignete savršenu kombinaciju instinkta i razboritosti, tako da sada uživate u srećnom životu. Znate da je važno slušati svoje instinkte, ne blokirati ih, već ih primetiti. Koristite racionalnost i emocionalnu inteligenciju. Samo ako budete u stanju da kontrolišete svoje instinkte i iskoristite ih kao podsticaj za postizanje svojih ciljeva, uspećete u svim stvarima koje ćete preduzeti. Vaša slabost može se ispoljiti ukoliko porušite ovu ravnotežu.

Izvor: Sensa

Test ličnosti koje su vaše slabosti i snage - pogledajte optičku iluziju i ono što prvo vidite može otkriti nešto novo o vama.