Plakanje u snu može odražavati osećanja i emocije koje doživljavate u svom životu. Snovi o plakanju mogu biti i podsvesni način obrade i oslobađanja potisnutih emocija. Ipak, tumačenje snova najviše zavisi od onga ko sanja.

Da li je plakanje u snu dobro ili loše?

Ovo najviše zavisi od konteksta sna. Pokušajte da se setite kakvo emocionalno stanje je pratilo suze u snu, šta se događalo?
Plakanje u snu je način da se oslobodite svih tih potisnutih emocija i frustracija. Ovo pomaže u čišćenju vaše psihe i stvara prostor za više pozitivnih emocija.
Međutim, videti da neko drugi plače može značiti nesreće u budućnosti. To takođe može predstavljati borbu sa depresijom i tugom.
Sve u svemu, morate obratiti pažnju na sitne detalje sna kako biste utvrdili da li on ukazuje na dobar ili loš znak.

Duhovno značenje plača u snu

Plač u snu se odnosi na vaše emocionalno stanje. Prema Sigmundu Frojdu, vaša podsvest koristi snove da razreši potisnute emocije i iskustva u vašem budnom životu. Ove emocije mogu biti ljubav, saosećanje, krivica ili bes.

Dakle, plakanje u snu podrazumeva emocionalni izliv posle dužeg perioda represije. Izliv omogućava vašem umu da postigne ravnotežu, plus ćete uživati u emocionalnoj stabilnosti. Velike su šanse da ćete posle takvog sna osećati više energije.

Plakanje u snu je povezano sa negativnim emocijama kao što su depresija i tugovanje. Snovi tada izražavaju vaše frustracije kada stvari ne idu kako treba.

Plakanje u snu zbog mrtvih je loš znak. Predskazuje život pun frustracija i tragedije.

Simbolika palakanja

1. Neizlečena trauma
Plakanje u snu je znak da još uvek proživljavate traumatične događaje iz svoje prošlosti. Obično su to događaji od kojih se nikada niste izlečili i nikada niste obradili. Možda ste izgubili veoma bliskog prijatelja ili člana porodice, a nikada niste imali priliku da izrazite svoju tugu.

2. Potisnute emocije
Sanjati da plačete znak je da ste potisnuli svoje emocije. San je poruka vaše podsvesti da treba da odbacite ova negativna osećanja.

Možda ćete se suočiti sa mnogim izazovima i situacijama u svom budnom životu zbog kojih ćete možda morati da donesete teške odluke. Ove odluke možda nisu u skladu sa vašim sistemom verovanja i ne možete da izrazite svoje mišljenje o njima. Takva situacija bi mogla da kreira dosta potisnutih osećanja i frustracija.

Potiskivanje emocija ostaviće vas mentalno, fizički i emocionalno iscrpljeno. Plakanje je jedan od načina na koji vaš um i telo mogu da se oslobode ovih emocija. Jednom kada ih pustite, osećaćete se lakše i srećnije.

3. Promena dolazi
San da plačete pokazuje da ćete proći kroz velike transformacije u svom životu. One mogu biti dobre ili loše, u zavisnosti od vašeg načina života i izbora. Videti svog oca ili tuđeg oca kako plače predstavlja profesionalne promene. Možete promeniti karijeru ili dobiti unapređenje na poslu.

Ako vidite sebe kako plačete, to znači da ćete uživati u radosnim iznenađenjima. Možda veridba sa vašim dugogodišnjim partnerom ili primanje vesti da vi i vaš supružnik očekujete dete. Takve vesti će vas definitivno navesti da napravite promene u životu kako biste se prilagodili svom novom načinu života.